Ninove 20 Aug 2018 - 03:31
Bewolkt
18°C

Erosiebestrijding in Krepelstraat

29 april 2018
Erosiebestrijding in Krepelstraat

DENDERWINDEKE – Een aantal eigendommen in de Krepelstraat heeft bij hevige regenval regelmatig te kampen met wateroverlast. De Ninoofse gemeenteraad wil dit probleem verhelpen en keurde daartoe een samenwerkingsovereenkomst goed met de intergemeentelijke maatschappij SOLVA.

De Krepelstraat heeft regelmatig te lijden onder water en modder, die bij hevige regenval van de hoger gelegen akkers afstromen.

SOLVA zal eerst een studie uitvoeren om het afstromingsgebied in kaart te brengen. Nadien kunnen doeltreffende maatregelen de wateroverlast en de bodemerosie tegengaan.

In elke fase van dit dossier zal de maatschappij nauw overleggen met de stadsdiensten. Schepen van Openbare Werken Henri Evenpoel (Open VLD) ziet die samenwerking met vertrouwen tegemoet. “We hebben immers goede ervaringen met een gelijkaardig project in de Rijstraat.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons