Ninove 06 Jun 2020 - 09u54
Lichte regen
8.71°C

Betaalt ‘Stroomversnellers’ de renovatiewerkzaamheden aan de chirolokalen?

04 september 2018
Betaalt ‘Stroomversnellers’ de renovatiewerkzaamheden aan de chirolokalen?

MEERBEKE – De renovatiewerken in de chirolokalen aan de verwarming en de elektrische installatie kosten handevol geld. Jouw stem in de actie ‘Stroomversnellers’ kan dit project een stevige financiële steun in de rug geven.

De stad Ninove verhuurt het voormalige schoolgebouw aan jongenschiro Sjaloom en meisjeschiro Flos Chiro’s. Het is van groot belang om hen een veilig en kwalitatief gebouw ter beschikking te kunnen stellen. Daarom zijn nieuwe investeringen in dit gebouw gepland.

Een aantal jaren terug zijn de ramen vernieuwd, maar dat op zich is onvoldoende en daar blijft het dan ook niet bij. De verwarmingsketel is zeer oud en dringend aan vervanging toe. Bovendien heeft het gebouw geen degelijke klimaatregeling. Daarnaast is ook de elektrische installatie aan een complete vernieuwing toe.

Deze renovatiewerkzaamheden zorgen voor een hoger comfort, een veiliger gebouw en een lagere energiefactuur. De inschatting van totale kost van het project: € 40.000,00.

Via de actie ‘Stroomversnellers’ hebben gemeentebesturen investeringsprojecten naar voor geschoven die zij willen realiseren. Ze konden daarbij kiezen uit verschillende thema’s:

  • energie-efficiëntie (bijvoorbeeld isolatie, verwarming, verlichting...),
  • elektrische mobiliteit (behalve elektrische fietsen),
  • groene warmte & WKK (bijvoorbeeld zonneboiler, warmtepomp, warmtenet...),
  • groene stroom (enkel in combinatie met één van de vorige thema’s).

Stemmen

De renovatie van de chirolokalen in Meerbeke is een van de voorgestelde projecten. Tot en met 7 oktober kan je stemmen voor je favoriete energieproject. Haalt je gemeente voldoende stemmen binnen, dan krijgt het van de Vlaamse overheid een startbudget tot maximaal 1 euro per inwoner. Het steunbedrag per inwoner is bovendien hoger indien het project gerealiseerd wordt met voldoende financiële steun van burgers. Met het startbudget kan de gemeente vervolgens een of meerdere van de voorgestelde energieprojecten realiseren.

Info: Stroomversnellers.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons