Ninove 01 Jun 2020 - 13u23
Scattered Clouds
14.56°C

Archeologen van SOLVA fietsen dagelijks naar de opgravingssite

20 september 2018
Archeologen van SOLVA fietsen dagelijks naar de opgravingssite

NINOVE – De archeologen van SOLVA zijn in augustus gestart met de opgravingen. Hun tijdelijk werfbureel ligt echter ver verwijderd van de te onderzoeken zones. Daarom leasen ze 8 fietsen bij De Fietserij (Aalst) om zich op het terrein vlot te verplaatsen.

Het terrein is 23,4 ha groot. Het werfbureel moet aan de straatkant, langs de expresweg, worden geplaatst omwille van elektriciteitsaansluiting en sanitaire units.

Te voet zouden de dagelijkse verplaatsingen van het werfbureel naar het opgravingsvlak telkens 15 minuten kosten. Heen en weer, maal 8 personen, komt je al gauw uit op 20 uur per week. En dan zijn sanitaire pauze niet inbegrepen. De fiets is in dit geval niet alleen sneller, maar ook financieel voordeliger. En dit initiatief sluit naadloos aan op het duurzaamheidsverhaal van Doorn Noord.

Dat vele mensen zijn geïnteresseerd in het werk van de archeologen bleek op Open Monumentendag: 1.250 bezoekers kwamen een kijkje nemen op de werven.  Voor Doorn Noord volgden 52 mensen de aperitieflezing mee in de voormiddag en een 400-tal de rondleiding op de site in de namiddag.

Foto: Dirk Wollaert

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons