Ninove 01 Jun 2020 - 12u13
Scattered Clouds
14.56°C

Kristien Hemmerechts spreekt over borstkanker

09 oktober 2018
Kristien Hemmerechts spreekt over borstkanker

NINOVE – Oktober is wereldwijd de maand van de strijd tegen borstkanker. Kristien Hemmerechts komt woensdagavond 17 oktober naar Ninove. Ze getuigt in het Oud stadhuis over haar strijd met de ziekte. De gratis lezing is een organisatie van de Liberale Mutualiteit (LM).

Wat zeg je als vriend, vriendin, kennis of collega tegen iemand met kanker? Niet evident. Schrijfster Kristien Hemmerechts geeft in de lezing tips om daar als buitenstaander mee om te gaan. Ze deelt ook ervaringen en frustraties over haar behandeling.

In oktober 2015 kreeg Hemmerechts de diagnose borstkanker. Ze had geluk, de kanker bleek goed behandelbaar. “Ik heb niet het gevoel dat ik kanker overwonnen heb”, zegt ze. “Er zat kanker in mijn lijf en de dokters hebben die eruit gehaald. Als het een agressieve kanker was geweest, was ik er nu niet meer. Maar het was een luie, dus ik had geluk. Het lotje van de loterij.”

Meer en meer mensen genezen van kanker en leven daarna ook goed verder. Maar dat kanker stilaan geen taboe meer zou zijn, is volgens Hemmerechts toch een misvatting. “Als je het woord kanker laat vallen, zie je mensen nog altijd schrikken. Ook voor mij was het nog een taboe. Ik had veel moeite om te aanvaarden wat er met me aan de hand was, laat staan om er mee te koop te lopen. Het heeft me tijd gekost om woorden zoals kanker of oncoloog te gebruiken. Ik vond het zo bevreemdend dat ze in mijn leven een plaats kregen. Ik was altijd de schrijfster, de docent, de moeder en plots was ik de patiënt.”

Praktisch

  • Datum en uur: woensdag 17 oktober om 19.30 uur.
  • Plaats: Oud Stadhuis (Oudstrijdersplein Ninove).
  • Toegangsprijs: gratis.
  • Inschrijven vooraf: 09-223 19 76 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.www.lm.be/oost-vlaanderen>Agenda.

Info: http://www.lm.be/Oost-Vlaanderen/Agenda/Pages/Borst-lezing-door-Kristien-Hemmerechts.aspx

MLI – Fotograaf: (c) Keke Keukelaar

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons