Ninove 01 Apr 2020 - 08u41
Clear Sky
6.1°C

“Deze morgen lag de straat er proper bij en Hannah was heel fier”

21 november 2018
“Deze morgen lag de straat er proper bij en Hannah was heel fier”

NINOVE – Chris Vanheerentals en kleindochter Hannah haalden dinsdagnamiddag 20 november de 1.000ste zak zwerfvuil op. “Zelf woon ik graag in een propere buurt. Het is belangrijk voor onze kleindochter en de toekomstige generaties dat we zorg dragen voor onze wereld.”

Chris ruimt sinds augustus regelmatig zwerfvuil in haar buurt: het Kerkplein en ruime omgeving. Dinsdag was ze in de late namiddag terug even aan de slag geweest, samen met kleindochter Hannah. Ze bleken de 999ste en 1.000ste zakken te hebben volgestopt. “Dat is toeval. We doen dit regelmatig en het loont echt de moeite. Zelf woon ik graag in een propere buurt en via een vriendin ben ik lid geworden van de Ninoofse zwerfvuiljagers. Ik weet het, sommigen zeggen dat we dweilen met de kraan open. Maar hoe zal onze wereld eruit zien als iedereen maar afval blijft dumpen. Het is belangrijk dat onze kleindochter en de toekomstige generaties zich daarvan bewust zijn."

Voor de Ninoofse stadswerkers, die dagelijks als job de straten proper houden, heeft ze veel waardering. “Maar helaas krijgen deze mensen weinig respect als je ziet hoeveel afval er telkens weer bijkomt.”

Zelf krijgt ze niets dan positieve reacties op haar ‘zwerfvuiltochten’. “De mensen zien dat en appreciëren dat. Je leert anderen kennen en ik hoor dat dit ook bij de andere 80 leden van onze groep het geval is. Het is belangrijk dat we onze vereniging een duwtje in de rug kunnen geven. We steken er eigenlijk veel tijd in. Maar deze morgen wandelden Hannah en ik naar school en we zagen hoe net de straat erbij lag. Hannah was best fier.”

1.000 zakken zwerfvuil op goed 11 maand tijd. Het is een hele prestatie. Op naar de 2.000, al hopen ze bij de Ninoofse zwerfvuiljagers dat het veel langer dan een jaar zal duren om dit cijfer te halen.

Info: de Ninoofse zwerfvuiljagers.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons