Ninove 07 Jun 2020 - 08u32
Overcast Clouds
11.48°C

"De stad werkt niet samen met Wikipower”

13 februari 2019
"De stad werkt niet samen met Wikipower”

GERAARDSBERGEN/NINOVE – Inwoners van beide steden kregen het aanbod van Wikipower om in een groepsaankoop voor energie te stappen. De stadsbesturen van Geraardsbergen en Ninove wijzen erop dat er van samenwerking met Wikipower helemaal geen sprake is, terwijl die firma dat telefonisch tot driemaal toe bevestigde.

Net als andere Ninovieters belandde een aanbod in onze brievenbus ‘Groepsaankopen van de Ninovieters’. De Geraardsbergenaars hadden hetzelfde schrijven gekregen.

Daarin doet de firma Wikipower een voorstel om in te stappen in een groepsaankoop voor elektriciteit en gas en op die manier tot € 350 te besparen op jaarbasis. Je kunt gratis en vrijblijvend een formulier invullen en opsturen naar het adres van Wikipower in Luik.

Geen samenwerking

Het stadsbestuur van Geraardsbergen reageert: “In hun aanbod wekken ze de indruk dat het gaat om een initiatief met steun van het Lokaal Bestuur Geraardsbergen, maar dit is niet het geval. Lokaal Bestuur Geraardsbergen neemt jaarlijks deel aan de provinciale groepsaankoop groene stroom.”

Proef op de som: even gebeld naar Wikipower, een telefoonnummer uit de zone 054. Ik werd meteen verwelkomd op “de groepsaankoop van de Ninovieters”. Een vriendelijke dame stond me in het Nederlands te woord. Op mijn vraag of ze samenwerkten met de stad Ninove antwoorde zij: “Wij hebben inderdaad een samenwerking met de stad.”  Ik kon onmiddellijk aan de telefoon intekenen voor de groepsaankoop of dit doen via de website. Ik zei voor die laatste mogelijkheid te kiezen en beëindigde het gesprek.

Ontoelaatbare praktijk

De Ninoofse milieuschepen Wouter Vande Winkel deed eveneens de proef op de som en het was ook van dat. “Tot twee keer toe zelfs. Op mijn vraag of dit in samenwerking was met de stad of de provincie, antwoordde de dame dat het enkel met de stad was. Op het einde van ons gesprek heeft ze dit nogmaals bevestigd. Een goede drie weken terug heeft Wikipower ons inderdaad gecontacteerd, maar toen is uitdrukkelijk gezegd dat wij voor groepsaankopen enkel samenwerken met de provincie. Ik zet dit zo snel mogelijk op onze Facebookpagina en overweeg om stappen te ondernemen bij de Economische inspectie. Dat is misbruik maken van de naam van de stad en een ontoelaatbare praktijk.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons