Ninove 02 Jun 2020 - 21u42
Scattered Clouds
27.4°C

Lions Club Ninove schenkt elektrische rolstoelfiets aan Schoonderhage

13 april 2019

NINOVE/IDDERGEM – De Lions Club maakte het voor de vzw Schoonderhage mogelijk om een elektrische rolstoelfiets aan te kopen. Een aantal bewoners kan daardoor op een comfortabele manier genieten van tochtjes in de ruimere omgeving van hun verblijf.

Sommige bewoners hebben naast een mentale beperking ook een fysieke beperking. Ze zijn afhankelijk van een rolstoel, wat hun mobiliteit sterk inperkt. Bovendien zijn ze ook aangewezen op begeleiding om zich te verplaatsen.

Een elektrische rolstoelfiets biedt hen de mogelijkheid om hun actieradius enorm te verruimen. Boodschappen doen met een begeleider, deelnemen aan vrijetijds-en culturele activiteiten, een terrasje doen, genieten van een fietstochtje in de natuur… het zijn nieuwe mogelijkheden.

De levenskwaliteit van de bewoners krijgt hierdoor een bijzondere opwaardering en het verhoogt hun mogelijkheden tot integratie in het maatschappelijk leven in ruime mate.

De Lions Club Ninove heeft de bewoners van Schoonderhage al lang in het hart gesloten. En dus sponsorden zij de aankoop van een elektrische rolstoelfiets. Ignace De Smet en Pieter De Leeuw overhandigden deze graag in naam hun serviceclub aan directeur Sharon Hietbrink, de begeleiders en bewoners van de vestiging van Schoonderhage in Iddergem.

De bewoners zullen via een afgesproken planning de fiets delen om hem optimaal te kunnen gebruiken.

Info: Lions Club Ninovevzw Schoonderhage.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons