Ninove 25 May 2020 - 17u48
Scattered Clouds
16.51°C

Ninove Welzijn neemt 15 sociale appartementen in gebruik

23 mei 2019

NINOVE – Met de inhuldiging van 15 nieuwe sociale appartementen in de Witherenstraat rondt de sociale huisvestingsmaatschappij Ninove Welzijn de kaap van de 60 appartementen in deze wijk. Uittredend voorzitter Stijn Vermassen kon fier terugblikken op de verwezenlijkingen van de afgelopen jaren.

Aannemer Damman uit Deerlijk en Osk-ar architecten uit Dilbeek bouwden deze appartementen met 8 garages, fietsenberging en 2 private parkeerplaatsen voor het bedrag van € 1,8 miljoen (excl. BTW). Daarin zijn ook de fietsenbergingen begrepen van de overige 3 gebouwen in dezelfde wijk.

Er zijn 12 appartementen met 2 slaapkamers, 1 met 3 slaapkamers en 2 met 1 slaapkamer. 1 is volledig aangepast voor een rolstoelgebruiker.

De toekomstige bewoners konden woensdag 22 mei alvast een kijkje nemen tijdens de feestelijke inhuldiging van het gebouw.

Momenteel is aannemer Steenhaut bezig met de buitenaanleg en de parking. De werken zijn klaar eind oktober 2019. In totaal zijn 66 parkeerplaatsen voorzien, waarvan 6 voor personen met een beperking. Na afloop van de werken draagt Ninove Welzijn de grond over aan de stad Ninove.

“Dit is een van de mooiste projecten”, aldus Stijn Vermassen, die zijn laatste week als voorzitter van Ninove Welzijn ingaat. “Je zit in een rustige parkomgeving en toch niet ver van het stadcentrum. Mocht er nu nog een doorsteek voor fietsers komen via de Langemuren en onder de Albertlaan, dan zou dat ideaal zijn.”

Hij blikte met Ninofmedia ook even terug op de afgelopen zes jaar van zijn voorzitterschap.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons