Ninove 25 May 2020 - 17u14
Scattered Clouds
16.51°C

Anton De Smet uit Pollare wint na 16 uur spelen de ‘Red Bull Untapped’

08 juli 2019
Anton De Smet uit Pollare wint na 16 uur spelen de ‘Red Bull Untapped’

BRUSSEL/NINOVE – “Nooit verwacht dat een ‘kitchen table’ speler zoals ik met de overwinning aan de haal zou gaan”, lachte Anton De Smet  na afloop van de Red Bull Untapped, zondag 7 juli. “Iedereen zag me als de underdog.”

Spanning alom tijdens de Brusselse Qualifier van de Red Bull Untapped. Daar namen 226 ‘Magic: The Gathering’-spelers het tegen elkaar op in de complexe competitie vol mythische wezens, verraderlijke spreuken en vooral strategisch nadenken.

‘Magic: The Gathering’ is een fantasy kaartspel. Tijdens een spelletje nemen twee spelers het tegen elkaar op in een strijd om levenspunten. Door slim mythische aanvals- of verdedigingswezens en verschillende soorten spreuken te spelen, probeer je de levenspunten van je tegenstander tot nul te reduceren. Tactisch inzicht, ervaring en een slimme strategie zijn dus een must.

Meer dan honderd Belgen legden in Brussel letterlijk hun kaarten op tafel in de hoop de top 8 te halen en kans te maken op de prijzenpot van 60.000 dollar.

De bekendste speler in de top 8 was Piotr Glogowski uit Polen. Hij hoort bij de Magic Pro League en eindigde eerder dit jaar tweede op de ‘$1 Million Mythic Invitational’. ‘Magic: The Gathering’ spelen en zijn spelletjes streamen is zijn beroep.

Top 8

Anton klonk moe maar gelukkig na afloop. “Het was een lange dag, heel zenuwslopend. Ik had het totaal niet verwacht. Zeker omdat ik een aantal van ’s werelds beste spelers naar huis heb gespeeld. Die 16 uur focussen was het waard! Ik heb nooit eerder een competitie van deze omvang gewonnen. De finale was echt intens.”

Die uiteindelijke finale vond plaats tussen hem en Ricardo Beja uit Portugal. Op dat moment waren ze al 16 uur aan het spelen. Focussen, snel denken en strategisch denken, met Anton als uiteindelijke overwinnaar. Hij keerde huiswaarts met 10.000 dollar en een ticket voor de finale in de Red Bull Gaming Sphere in Londen op 4 augustus.

Meer info op Redbull Untapped.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons