Ninove 28 May 2020 - 22u36
Clear Sky
20.54°C

“Als aan de voorwaarden is voldaan, kan Het Uur een doorstart nemen”

25 juli 2019
“Als aan de voorwaarden is voldaan, kan Het Uur een doorstart nemen”

MEERBEKE – De Ninoofse gemeenteraad keurde op 20 juni unaniem de gebruiksovereenkomst goed tussen de stad en jeugdhuis Het Uur. Deze geldt voor een periode van twee jaar (van juni 2019 tot en met juni 2021), met een jaarlijks evaluatiemoment tussen het jeugdhuis, de jeugddienst en de jeugdraad.

Een burgemeestersbesluit van 20 februari 2019 schortte het huurcontract van de stad met vzw Jeugdhuis Het Uur op van 1 maart tot en met 31 mei 2019. Reden: een slecht beheer van het jeugdhuis. Een doorstart kan, mits een nieuw bestuur de gebruiksovereenkomst met de stad aanvaardt en naleeft.

De raadsleden aanvaardden die overeenkomst, al wou Guy D’haeseleer (Forza Ninove) weten hoe het zat met de financiële malversaties, die zouden zijn gebeurd.

Lening

“De boekhouding is bij de jeugddienst binnengebracht”, aldus burgemeester Tania De Jonge (Open VLD). “Maar de schuld van de oude vzw aan de jeugdraad is daarin niet begrepen. We moeten dit oplossen, zonder de nieuwe vzw daarvan het slachtoffer te laten zijn. De stad heeft daarin trouwens niets beslist: het was een overeenkomst tussen de voorzitter van de jeugdraad en deze van Het Uur. Er zijn dus vragen bij de geldigheid daarvan. De stad heeft aangifte gedaan van diefstal, maar er is geen dader gevonden.”

“Uiteraard mag de nieuwe vzw geen schulden uit het verleden overnemen”, beaamde D’haeseleer. “Over die diefstal circuleren allerlei namen, maar veel mogelijke daders zijn er niet. Ik dacht ook dat subsidies van de stad aan de jeugdraad niet dienen om een lening aan een vzw toe te kennen. Er is € 2.500 gemeenschapsgeld geleend aan derden. Dat kan niet volgens het reglement van de jeugdraad. Je kent de namen, die op het contract staan. Wie is verantwoordelijk?”

Hij betwijfelde overigens of er voldoende mensen zullen zijn om Het Uur terug op te starten. “In de nieuw vzw moeten al 8 mensen zitten. Daarnaast is er sprake van 15 vrijwilligers. Ik wens jullie veel geluk, maar het zal heel moeilijk zijn om die op korte termijn te vinden.”

“Dit is een zeer degelijke gebruiksovereenkomst”, besloot de burgemeester. “Als aan de voorwaarden is voldaan, kan Het Uur open. We willen zorgen voor een goede uitbating. Er is zeker bereidheid bij de vrijwilligers.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons