Ninove 28 May 2020 - 21u00
Clear Sky
20.54°C

Ninove breidt wifi-netwerk fors uit

30 juli 2019
Ninove breidt wifi-netwerk fors uit De Hospitaalkerk, waarin de dienst toerisme is gevestigd, krijgt nog dit jaar een nieuw wifi-netwerk.

NINOVE – Het schepencollege keurde de site survey goed voor de wifi-dekking en het leveren van access points (toegangspunten). Deze beslissing heeft betrekking op de academie, de bib, De Plomblom, de Hospitaalkerk en het WZC Klateringen.

Schepen van ICT en digitalisering Joost Arents (Onafh.): “Als stad en OCMW hadden we tot voor kort enkel een basisvoorziening voor een publiekswifi in het stadhuis, het Fedimmo-gebouw, het Oud Stadhuis, cc De Plomblom en de bibliotheek. Het was de bedoeling om de bezoekers toch al te voorzien van de nodige internettoegang.”

“Begin dit jaar hebben we als stadsbestuur besloten om in alle stads- en OCMW-gebouwen wifi te voorzien. Dat heeft enerzijds een publieksgedeelte, waarbij we het mogelijk maken voor alle bezoekers van deze gebouwen om te genieten van internetconnectiviteit. Daarnaast zal er ook een intern gedeelte zijn (interne wifi). Dat zal de medewerkers toelaten om intern mobieler te zijn. Op die manier kunnen ze tegelijk ook meer digitaal werken.”

Momenteel zijn die voorzieningen al aanwezig in het Fedimmo-gebouw, het stadshuis en het jeugdcentrum. “Dit is enthousiast en positief onthaald. Daarop besloten wij om verder te gaan met fase 2: de academie, De Plomblom, de Hospitaalkapel en Klateringen.”

In de loop van 2020 komen de overige gebouwen aan bod zoals de sporthal, ‘t Kadeeken, het zwembad, de technische dienst en het Sociaal Huis (bij de opening van het gebouw).

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons