Ninove 28 May 2020 - 20u49
Clear Sky
20.54°C

Ninovieters zijn klaar voor de Dodentocht

07 augustus 2019
Ninovieters zijn klaar voor de Dodentocht

NINOVE – Aanstaande vrijdag 9 augustus starten verschillende Ninovieters de uitdaging om de 50ste Dodentocht in Bornem uit te stappen: 100 km binnen de 24 uur. We zetten een aantal onder hen in de kijker. Zij stappen allen voor een goed doel.

Dat zijn bijvoorbeeld Sharon Verle, Davy De Geyter, Anka Lodewijk en David Biesemans. En omdat ze niet zomaar 100 km wilden stappen om te stappen, zochten ze naar een goed doel.

Adopt, don’t shop

Als dierenvrienden kwamen ze al snel tot een compromis om hun kilometers af te leggen voor het dierenasiel van Ninove. “Deze mensen staan dag en nacht paraat om gevonden of gewonde dieren op te vangen en ze naar hun gouden mandje te brengen”, aldus het viertal. “De verzorging van de dieren kost dan ook handenvol geld en hierbij kunnen ze dus alle financiële hulp goed gebruiken.”

De vier Ninovieters laten zich sponsoren per gewandelde kilometer. Elke ingezamelde euro gaat integraal naar het dierenasiel van Ninove. Kandidaat-sponsors mogen zeker nog iets laten weten aan Sharon, Davy, Anka of David.

Foundation Jana De Koker

Serge Van Lierde, prins carnaval 2003, stapt ook dit jaar de Dodentocht in Bornem. “Er zullen nog een aantal Ninovieters aan deelnemen, onder andere Lillie D’hondt. Wij maken van de gelegenheid gebruik maken om geld in te zamelen voor de ‘Foundation Jana De Koker’. Deze ondersteunt de kinderafdeling in ziekenhuizen door er het leefmilieu voor de kinderen aangenamer te maken.”

Alle bedragen zijn welkom en elke eurocent telt. Jullie kunnen deze goede doelen steunen door een bedrag per km te doneren. Aangezien het bedrag afhangt van de gewandelde kilometers, volgen het storten of doneren pas na de Dodentocht.

Enkele voorbeelden van kilometersponsoring:
# 0,02 €/km x 100 = € 2
# 0,05 €/km x 100 = € 5
# 0,10 €/km × 100 = € 10
# 0,20 €/km × 100 = € 20
# 0,50 €/km × 100 = € 50

Je kunt ze tijdens hun Dodentocht volgen op http://tracking.dodentocht.be. Hun volgnummers: David = 4578, Anka = 5040, Sharon = 4157 en Davy = 5134 – Serge = 5349.
Info: SharonAnkaDavyDavidDierenasiel NinoveSerge Van LierdeFoundation Jana De Koker.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons