Ninove 28 May 2020 - 21u26
Clear Sky
20.54°C

Wil jij vrijwilliger zijn voor het Sociaal Huis?

08 augustus 2019
Wil jij vrijwilliger zijn voor het Sociaal Huis?

NINOVE – Het Sociaal Huis is dringend op zoek naar vrijwilligers voor het Mobiel Sociaal Huis en de Minder Mobielen Centrale.

Het Mobiel Sociaal Huis is op zoek naar vrijwilligers die via een huisbezoek de noden en behoeften van senioren opsporen in Ninove en deelgemeenten.

Huisbezoek

Je gaat op huisbezoek bij een senior in Ninove, die medewerkers van het Sociaal Huis vooraf hebben gecontacteerd. Je verwerkt zijn/haar gegevens in een computerprogramma.

Aan de hand van enkele tools help je de senior op weg naar de juiste dienst- of hulpverlening in Ninove. Wanneer hulp van een professional aangewezen zou zijn, volgt de zorgcoördinator van het Sociaal Huis de senior verder op.

Je hebt een hart voor ouderen en kunt goed luisteren. Je gaat discreet om met vertrouwelijke informatie.

Je hebt een pc-basiskennis, toegang tot een computer en internet om gegevens te registreren.

Je kunt je verplaatsen in groot Ninove.

Als vrijwilliger heb je recht op een onkostenvergoeding. Appreciatie en dankbaarheid van de senior krijg je er bovenop. Je bepaalt zelf welke uren en dagen je beschikbaar bent.

Chauffeurs

Als vrijwilliger van de Minder Mobielen Centrale vervoer je mensen met een beperkt inkomen, die minder mobiel zijn.

Dit is uitsluitend sociaal vervoer zoals boodschappen doen, een familiebezoekje brengen, een afspraak bij de kapper of huisarts... Medisch vervoer is niet mogelijk.

De enige vereiste om als chauffeur aan de slag te gaan: je beschikt over een rijbewijs en een wagen.

Als vrijwilliger heb je recht op een kilometervergoeding. Appreciatie en dankbaarheid van je passagier krijg je sowieso. Je bepaalt zelf welke uren en dagen je beschikbaar bent.

Info: Sociaal Huis Ninove – 054-50 50 50 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons