Ninove 03 Jun 2020 - 18u37
Overcast Clouds
20.36°C

Infoavond over orgaandonatie

29 september 2019
Infoavond over orgaandonatie

NINOVE – De kring van zelfstandige verpleegkundigen Aalst-Ninove-Geraardsbergen organiseert woensdag 2 oktober een infoavond over orgaandonatie in het cc De Plomblom.

De kring is in 1987 opgericht door 23 zelfstandige verpleegkundigen onder impuls van Jacques Van Hove, de toenmalige voorzitter van de Vlaamse beroepsvereniging van zelfstandige verpleegkundigen.

Hilde Van Styvendael: “Onze vereniging telt momenteel 140 leden. De voornaamste bedoeling van onze kring is de collegialiteit en de onderlinge samenwerking te bevorderen. Wij doen ondermeer door de organisatie van bijscholingen voor de leden. Wij brengen jaarlijks een gids uit met info over de vereniging en hun leden en verspreiden deze onder de huisartsen en de ziekenhuizen in de regio. Daarnaast zijn we actief betrokken bij verscheidene lokale samenwerkingsinitiatieven.”

Orgaandonatie

“Als kring engageren we ons ook op sociaal vlak o.a. door een infoavond in de grote zaal van het cc De Plomblom voor een zo ruim mogelijk publiek, waaronder onze patiënten, mantelzorgers, familieleden en geïnteresseerden.”

Dit jaar is het thema ‘orgaandonatie’. “Wij kennen allen onder onze patiënten wel iemand, die op een wachtlijst staat voor een nier, hart of ander orgaan. Op die manier ondervinden wij ook maar al te goed welke zorgen dit voor de patiënt en zijn familie meebrengt. Mochten we door deze infoavond mensen kunnen overtuigen om zich te laten registreren als donor, dan is dat goed meegenomen”

Luc Colembie, transplantcoördinator van het UZ Gent, licht de medische en juridische aspecten toe. Er zijn getuigenissen van patiënten en hun familie. Acteur Anton Cogen modereert de avond.

Het Ninoofs stadsbestuur gaf de goedkeuring aan de dienst burgerzaken om mee te werken aan deze infoavond. “De dienst stelt 2 personeelsleden ter beschikking, met een computer zodat de inwoners van Ninove zich ter plaatse kunnen laten registreren. Inwoners van buiten de gemeenten kunnen de nodige formulieren meekrijgen om zich in hun gemeente of stad te registreren.”

Volgens goede gewoonte gaat de opbrengst van deze avond naar een goed doel. In het verleden steunden ze o.a. de welzijnsschakels (Erpe-Mere en Haaltert), vzw Mensen Helpen Mensen (Aalst), Akouyo (ontwikkelingsorganisatie voor Togo), De sleutel (Gent) en het Wonderfonds. “Ditmaal schenken wij de opbrengst aan de Mucovereniging België. Dit is een vereniging van en voor mensen met mucoviscidose en hun familie.”

Praktisch

  • Datum en tijdstip: woensdag 2 oktober om 20 uur.
  • Plaats: cc De Plomblom, Graanmarkt Ninove.
  • Toegangskaarten: € 7, te bekomen op 0497-91 39 93 of 0494-69 54 78 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Info: Kring Aalst-Ninove-GeraardsbergenMucoverenigingOrgaandonatie.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons