Ninove 13 Dec 2019 - 08u43
Lichte regen
5.52°C

Ninove herdenkt oorlogsslachtoffers op 11 november

11 november 2019
Ninove herdenkt oorlogsslachtoffers op 11 november

APPELTERRE/EICHEM – Alle vaderlandslievende verenigingen van Ninove en deelgemeenten kwamen voor de traditionele herdenkingsplechtigheid samen in Appelterre-Eichem.

De plaatselijke Strijdersbond voor de Vrede, de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia, de stedelijke basisschool De Oogappel en het stadsbestuur bundelen de krachten voor de organisatie en het welslagen van deze viering.

Die begon om 9.30 uur in de parochiekerk met een plechtige herdenkingsmis voor de oorlogsslachtoffers en de overleden leden van de deelnemende organisaties. De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia en het Sint-Gertrudiskoor luisterden de dienst op.

Nadien volgden aan de gedenkplaat op het kerkplein de naamafroeping en de huldiging van de oorlogsslachtoffers.

Tijdens de aansluitende receptie in zaal PAX stelden de leerlingen van de stedelijke basisschool hun werkstuk over vrede voor.

MLI

Foto:RDG

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons