Ninove 28 Mar 2020 - 23u02
Clear Sky
12.57°C

Lokale politie neemt nieuwe voertuigen in gebruik

19 februari 2020

NINOVE – Korpschef Philippe De Cock en burgemeester Tania De Jonge stelden woensdag 19 februari de jongste aanwinsten voor van het mobiliteitspark bij de lokale politie. De burgemeester stelde ook de aankoop van bodycams in het vooruitzicht.

In de eerste plaats gaat het om 2 nieuwe combi’s. Het ene voertuig is uitgerust voor interventies en kost € 52.748. Het andere is bestemd voor de verkeerseenheid en had een prijskaartje van € 57.932.

Korpsoverste Philippe De Cock: “Ik ben uiteraard tevreden met die aankopen en zeker voor onze medewerkers. Een groot deel van ons wagenpark is aan vervanging toe. Ons korps heeft zoveel wagens nodig omdat je moet uitgaan van het slechts mogelijke scenario, waarin je altijd operationeel moet blijven. Vorig jaar hebben we nog een wagen voor de recherche en een anoniem voertuig voor snelle interventie in gebruik genomen. Maar die hebben wij uiteraard niet publiek voorgesteld.”

Bodycams

“Onze politie moet goed uitgerust zijn”, zegde ons ook burgemeester Tania De Jonge. “Dat zijn bewuste investeringen: in een nieuw gebouw en in voertuigen ten behoeve van onze mensen. De volgende investering zullen we doen in bodycams, zodat ook de politiemensen beschermd kunnen zijn tijdens hun acties. We gaan eerst kijken bij een aantal grotere korpsen, die daarover al beschikken.”

Het vroegere sanitaire voertuig is omgebouwd tot een commandovoertuig voor € 7.139. “Een noodzaak”, aldus commissaris Benny Van Holder. “De oudere versie voldeed niet meer aan de nieuwe wetgeving en was evenmin veilig bij het verhoren van overtreders. Wij gebruiken deze omgebouwde wagen nu al tijdens alle verkeersacties als bureelwagen. We kunnen er de overtreders in verhoren en opvragingen doen.”

Dit brengt het wagenpark van de lokale politie momenteel op 27 voertuigen. Daarnaast is het mobiliteitspark nog uitgebreid met 2 moto’s en 2 elektrische fietsen.

Info: lokale politie, Centrumlaan 98 Ninove – 054-312. 312 – 101 (dringende politiehulp).

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons