Cannot get Ninove location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Herdenkingsplek verdwijnt door onveilige boom

27 november 2017

De boom langs de Expresweg (N45) richting Ninove op een kleine 200 meter voor het kruipunt van Den Doorn was jarenlang een herdenkingsplek voor familie en vrienden van de 21-jarige Ninovieter Niels Van der Taelen. Van der Taelen kwam in april 2015 om het leven toen hij na een avondje stappen in het Aalsterse op weg naar huis tegen een boom reed. Maar momenteel blijft van die herdenkingsplek niet veel meer over. ‘Zijn’ boom ligt in stukken gehakt langs de weg en er liggen nog gebroken kaarsenhouders, een Mariabeeldje en restjes groen van ‘oude’ bloemstukken.

Onveilige situatie

“De boom werd door de brandweer neergehaald omdat tijdens een vorige storm de wind ervoor zorgde dat de takken los stonden. Ook de boom zelf was gebarsten, waardoor het een onveilige situatie was geworden”, vertelt Marie De Vlieger, communicatiemedewerker van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “De bedoeling is wel dat de boom op termijn wordt vervangen en dan kan er opnieuw een herdenkingsplek worden voorzien. In zo’n omstandigheden wordt het gedenkteken aan de dienst Slachtofferhulp bezorgd, die het dan op hun beurt aan de nabestaanden van het slachtoffer kunnen teruggeven.” Vrienden reageren verbaasd. “Waarom moest je boom weg? Nu sta je maar zielig met je foto op de grond. Dit verdien je niet makker”, reageerde men op Facebook. De familie was dan weer verwonderd over de timing. “Er was ons gemeld dat ze de boom gingen kappen in december omdat de boom dood is en dat er nadien opnieuw een herdenkingsplek zou mogen komen. We hadden dus nog niets kunnen weghalen, maar gelukkig stond alles nog mooi bijeen. We hebben dus tijdelijk wat spullen weggenomen om er iets moois van te maken, maar hoe de plek zal worden ingericht wordt nog besproken”, besluit zijn zus Lynn. 

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons