Ninove 25 May 2020 - 17u05
Scattered Clouds
16.51°C

“De wereld zachter maken van achter jouw scherm”

17 mei 2018

NINOVE – De leerlingen van 5 en 6 'Office Management & Communicatie' van de Heilige Harten Secundair beheren een facebookpagina met enkel positief nieuws. De achterliggende idee: “Wanneer je de wereld een beetje zachter en mooier wilt maken, kan je eigenlijk beginnen van achter jouw scherm.” We hadden een vlotte babbel met een leuke en gemotiveerde groep.

Business English is een van de hoofdvakken in deze afdeling. “Maar na een tijdje werd dat wat eentonig”, weet Kevin ons te vertellen. “Daarom zaten we met de klas en de leerkracht samen om iets nieuw te bedenken. Het werd een facebookpagina, waarbij we de mensen willen motiveren. Vandaar de naam ‘motivationals’.”

“Die idee is inderdaad uit de groep ontstaan”, vult Sarah aan. “We wilden echt iets vernieuwend en motiverend doen voor de mensen rondom ons. Het helpt ons ook om beter te worden.”

Kevin nam dus het initiatief, maar voor de rest is dit echt een groepsproject. Aisha: “Wij posten elke dag op nummer een filmpje, een quote en dergelijke. Iedereen steekt er werk in, net als in de instagrampagina.”

Positieve invloed

Werken aan dit facebookproject heeft ook een positieve invloed op het eigen sociaal mediagedrag. Ilias: “Als je die quotes blijft herlezen, zit dat in jouw hoofd en maakt het je gelukkig. Elke dag iets lezen of opzoeken helpt echt om mensen gelukkiger te maken, zonder dat ze het eigenlijk beseffen.”

Sarah is het daarmee eens. “Je zoekt meer naar positieve pagina’s. Ik weeg altijd af of ik iets zou posten of niet op onze gemeenschappelijke pagina. En vraag me ook af of anderen het interessant zouden vinden. Dit helpt me echt om mijn dag goed te beginnen of af te sluiten. En het heeft ook een positieve invloed op mijn eigen facebookgedrag.”

Aisha zit niet op facebook. “Maar ook ik post wat ik te posten heb en zoek echt naar teksten. Het motiveert mij wel. Mijn humeur verandert erdoor, niet mijn gedrag omdat ik altijd positief ben ingesteld.”

Ook Kevin voelt de positieve invloed van dit project op zijn facebookgedrag. “Je bent immers altijd op zoek naar positieve dingen, filmpjes, quotes. En er zijn nu eenmaal niet zo heel veel facebookpagina’s met positieve dingen, waar men tijd en werk in steekt.”

Leerplan

Voor leerkracht Tim Van Nieuwenhove is dit een leuke manier om de leerplandoelstellingen te halen. “We steken zoveel mogelijk doelstellingen in dit project. Die non-profit facebookpagina is het resultaat van een brainstormsessie in maart. Het is een soort business waarin je allerlei doelstellingen kunt combineren: zakenbrieven schrijven, een vergadering op een degelijke manier leren leiden, promotie maken voor jouw bedrijfje.”

Een dergelijk project kijkt ook verder dan het vak op zich. “De leerlingen moeten het doel begrijpen van wat ze doen en dat is niet altijd evident. In een taalvak kun je al eens verder gaan. Welke zijn de wereldproblemen, wat kunnen wij als kleine mens in Ninove daaraan doen? Velen denken dat ze alleen staan, maar een man als Barak Obama stond in het begin ook alleen. Het is precies via de vakoverschrijdende eindtermen dat we de leerlingen een extra duwtje in de rug geven en hen gemotiveerd proberen te houden.”

Heb je nood aan een dagelijkse portie antistoffen tegen de internettrollen, de zeurpieten en de zwartkijkers? Breng gerust een bezoekje op https://www.facebook.com/MotivationalsBelgium/.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons