Ninove 03 Jun 2020 - 18u51
Overcast Clouds
20.36°C

Atheneumleerlingen steunen vzw De Kalmoes

18 mei 2018

NINOVE – De leerlingen van 4 Handel van het GO! Atheneum verkochten mattentaarten en pannenkoeken. En niet zomaar een beetje. Hun actie zorgde voor een mooie winst: € 1.700, ten voordele van de vzw De Kalmoes.

Voor het vak Verkoop moeten leerlingen een ‘jieha’ (minionderneming) uitbaten. Leerkracht Johan Boel: “Dat staat voor jongereninitiatieven in eerlijk handel. Het gaat om fairtrade of om streekeigen producten. Wij kozen voor het laatste. Onze leerlingen gingen met zes teams aan de slag, werkten samen met onze kunstafdeling voor het ontwerpen van hun eigen logo’s en hielden natuurlijk de onderlinge concurrentie gaande.”

Zo verkochten ze in totaal 160 kg Diksmuidse pannenkoeken en 1.500 Geraardsbergse mattentaarten aan medeleerlingen, leerkrachten en tijdens het oudercontact en de opendeurdag. “Als goed doel kozen zij ervoor om de Meerbeekse vzw De Kalmoes te steunen. Isabelle Meert is ons informatie komen geven over de werking van deze vzw en dat heeft onze leerlingen uiteraard extra gestimuleerd om zoveel mogelijk te verkopen en winst te maken.”

En die winst mag er zijn. Ioana overhandigde onder luid applaus van haar medeleerlingen een cheque ter waarde van € 1.700 aan Isabelle. Die was duidelijk aangenaam verrast en zichtbaar ontroerd om dit mooie gebaar. “Wij zullen dat geld heel goed kunnen gebruiken: voor een aangepast zadel, voeding en extra boxen voor de opvang van paarden. Dit jaar hebben wij er al meer opgevangen dan de vorige twee jaar samen. Zoals het veulen Victoria, dat nog een hele tijd bij ons zal moeten blijven.”

Leerkracht Johan Boel heeft voor zijn inzet in dat project al een erkenning met badge ‘fiere leercoach’ ontvangen en deelde fier als een gieter aan alle leerlingen van de zes teams hun deelnamecertificaat uit.

De jeugd van tegenwoordig hé!

Info over vzw De Kalmoes: http://www.dekalmoes.be/.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons