Cannot get Ninove location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Leerlingen Heilige Harten hebben pret zonder sigaret

05 juni 2018
Leerlingen Heilige Harten hebben pret zonder sigaret

NINOVE – De leerlingen van 1B van de Heilige Harten Secundair wonnen de wedstrijd ‘Rookvrije Klassen’.

Met die wedstrijd willen het Vlaams Instituut Gezond Leven (VIGeZ) en de Vlaamse koepel Lokaal Gezondheidsoverleg (Logo) leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs aanmoedigen om niet te roken.

Die organisaties maakten dinsdag 05 juni de winnaars bekend van de wedstrijd. Dit initiatief beloont leerlingen die met hun klas 6 maanden lang rookvrij blijven. In totaal namen 1.103 klassen (17.730 leerlingen) uit 134 scholen dit schooljaar deel aan de wedstrijd. Met een zeer goed resultaat: 83% van de startende klassen waren rookvrij op het einde van de rit.

De deelnemende klassen sluiten een contract af om 6 maanden rookvrij te blijven en registreren het aantal niet-rokers op drie tijdstippen tijdens het schooljaar. Als 90% van de leerlingen van de klas op het einde van de wedstrijd rookvrij is, krijgen ze een diploma. Ook de leerlingen van 1B van de Heilige Harten Secundair Ninove behaalden hun diploma.

Daarenboven maakten ze, net zoals 176 andere klassen, reclame voor een leven zonder sigaret en kwamen ze als winnaar uit deze wedstrijd.

Burgemeester Tania De Jonge en Schepen Wouter Vande Winkel waren aanwezig om de leerlingen te feliciteren. Het is inderdaad beter om niet te beginnen met roken, dan om later proberen ermee te stoppen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons