Ninove 02 Jun 2020 - 22u06
Scattered Clouds
27.4°C

Een nieuw schooljaar, een nieuw aanbod in de Ninoofse Academie

28 augustus 2018
Een nieuw schooljaar, een nieuw aanbod in de Ninoofse Academie

NINOVE – De Stedelijke Academie voor Muziek Woord en Dans (SAMWD) start het nieuwe schooljaar met een nieuwe vestigingsplaats en een uitbreiding van het aanbod.

Het nieuw niveaudecreet voor het deeltijds kunstonderwijs(DKO) stelt de academie in staat om een eigen kunstonderwijs te ontwikkelen, dat aansluit bij het publiek en bij het lokale culturele leven.

Dat resulteert in de eerste plaats in een nieuwe vestigingsplaats in de stedelijke basisschool de Oogappel in Appelterre. Daar kunnen kinderen van 6 en 7 jaar tijdens een wekelijks uurtje na de dagschool kennis maken met muziek, woord en dans. Deze domeinoverschrijdende initiatie – ook PodiumX genoemd – biedt de academie ook aan in haar overige vestigingsplaatsen (Ninove, Meerbeke, Denderwindeke, Denderhoutem, Haaltert, Liedekerke en Roosdaal).

In de Liedekerke organiseert de academie, naast de al bestaande muziek-en woordafdeling, een dansafdeling. Ook hier kunnen kinderen van 6 en 7 jaar inschrijven. Het is de bedoeling om die dansafdeling in de loop van de komende schooljaren verder uit te bouwen.

Jazzdans en muziekcultuur

Naast klassiek en hedendaags biedt de dansafdeling voortaan ook een opleiding jazzdans aan. Leerlingen kunnen hier bewust voor kiezen, maar ook al afgestudeerde dansleerlingen kunnen de draad opnieuw oppikken.

Muziekliefhebbers (in spe) maken tijdens de nieuwe lessenreeks ‘muziekcultuur’kennis met de brede waaier van de klassieke muziek. Deze driejarige opleiding geeft je inzicht in de klassieke muziek, hoe deze is ontstaan en zich doorheen de geschiedenis ontwikkelde. Er is geen specifieke vooropleiding in muziek nodig; de minimumleeftijd is 15 jaar. Deze lessenreeks is een buitenkans om zich als niet-uitvoerende muziekliefhebber in de klassieke muziek te verdiepen. Ook de uitvoerende muzikant(e) krijgt meer inzicht in de muziek die hij/zij vertolkt.

Info en inschrijvingen: vanaf maandag 27 augustus en tot 30 september – www.academieninove.be.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons