Ninove 28 May 2020 - 20u44
Clear Sky
20.54°C

Krijgt basisschool Windekind jouw stem?

27 augustus 2018
Krijgt basisschool Windekind jouw stem?

DENDERWINDEKE – Stem vandaag nog op www.stroomversnellers.be voor de stedelijke basisschool Windekind en help de school aan nieuwe ramen. Als één procent van de Ninovieters (ongeveer 380 inwoners) hetzelfde doet, betaalt de Vlaamse overheid driekwart van de kosten terug aan de stad.

Nog een half jaar en de kleuters van de grootste Ninoofse stedelijke basisschool verhuizen naar een nieuw complex, momenteel in aanbouw achter de huidige school. Directeur Jeroen Cooman hoopt kort nadien opnieuw aannemers door de gangen te zien lopen, maar dan in de lagere school.

“Heel wat van de ramen daar zijn echt aan vervanging toe. Zowel het hout als het glas moeten we dringend laten vernieuwen. We hebben ook nog enkel glas in heel wat klassen, wat je natuurlijk voelt bij koud of warm weer. Het is een heel groot project, ook financieel. We spreken meteen over een zestigtal ramen of meer. Uiteraard zou het mooi zijn, mocht de stad hier een subsidie kunnen voor ontvangen.’’

Breng jouw stem uit

De stad heeft trouwens nog twee andere projecten geselecteerd. Het gaat om nieuwe verwarmingsketels voor de buurthuizen van Okegem, Lieferinge en Aspelare én een nieuwe ketel, klimaatregeling en elektrische installatie voor de Chirolokalen van Meerbeke.

Stemmen  kan je doen van 28 augustus tot 7 oktober op www.stroomversnellers.be. Je vindt daar ook meer informatie over de projecten.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons