Ninove 04 Jun 2020 - 06u59
Overcast Clouds
20.36°C

Nieuwbouw gepland voor twee stedelijke basisscholen

09 september 2018
Nieuwbouw gepland voor twee stedelijke basisscholen

NINOVE – De nieuwbouw in basisschool Windekind (Denderwindeke) verloopt volgens plan. Deze zal in het voorjaar extra plaats bieden aan 80 kleuters. Ook voor basischolen De Lettertuin (Ninove) en De Hazelaar (Nederhasselt) zijn nieuwe gebouwen voorzien.

De nieuwbouw in de stedelijke basisschool Windekind startte in de herfst van 2017 en zal in het voorjaar van 2019 klaar zijn. De totale kostprijs bedraagt € 1,8 miljoen, waarvan 52 % ten laste van de stad. Het is een energiezuinige bouw met onder meer een groendak, een waterpomp met vloerverwarming en zonnepanelen voor elektriciteit.

Op het gelijkvloers komen een polyvalente zaal (dienstig als schoolrefter en turnzaal), een lift, een trappenhall, toiletten en een EHBO-lokaal. Op de eerste verdieping zijn vier kleuterklaslokalen, een zorglokaal en toiletten voorzien. Het bestaande schoolgebouw voor de kleuters heeft al vijf klaslokalen en een turnzaal.

Nog nieuwbouwplannen

Het stadsbestuur heeft nog bouwplannen voor twee stedelijke basisscholen in de pijplijn. Onderwijsschepen Katie Coppens (SP.a/Groen): “In De Lettertuin aan de Groeneweg komt binnen de drie jaar een volledige nieuwbouw. We hebben daarvoor € 5 miljoen binnengehaald. De stad zelf zal jaarlijks nog enkele honderdduizenden euro’s opleggen. Aangezien we de bestaande gebouwen laten afbreken, komt de school tijdens de werken op een andere plaats.”

Voor De Hazelaar in Nederhasselt is ook een volledige nieuwbouw voorzien. “Deze zal de containerklassen vervangen. Aan het begin van deze legislatuur heb ik deze school op de lijst voor subsidies laten zetten. Ik verwacht rond 2019-2020 die subsidies en dan kan ook hier de bouw starten. Daarna zijn we rond. De scholen in Appelterre, op de Parklaan en in Denderwindeke zijn al aan beurt geweest. Voorde heeft met een klein aantal leerlingen geen uitbreiding of nieuwbouw nodig."

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons