Ninove 28 May 2020 - 20u39
Clear Sky
20.54°C

Oud-leerling en jongste Belgische lijnpiloot bezoekt GO! Atheneum Geraardsbergen

25 september 2018
Oud-leerling en jongste Belgische lijnpiloot bezoekt GO! Atheneum Geraardsbergen

GERAARDSBERGEN – Casper Haelterman kwam iets meer dan een jaar geleden als 19-jarige voor het eerst massaal in de pers. Hij stond op het punt om de jongste lijnpiloot van België te worden. Maandag 24 september kwam hij knap uitgedost langs op zijn voormalige middelbare school, het GO! Atheneum Geraardsbergen, om trots de strepen op zijn schouder te tonen.

Casper werkt momenteel fulltime voor de vliegmaatschappij Ryanair. Hij kon hier aan de slag na zijn opleiding tot piloot aan het Ostend Air College. Nadien moest hij 200 vlieguren op de teller hebben, alvorens hij het examen tot commercieel piloot kon afleggen. Iets waar hij vlot in slaagde. Vanuit zijn basis Girona volbrengt hij dagelijks vluchten voor de Ierse, meest gekende lage kosten luchtvaartmaatschappij.

“Als directeur doet het mij vanzelfsprekend een groot plezier om oud-leerlingen opnieuw te mogen ontvangen”, aldus directeur Persoons. “Het was zeer fijn om Casper te begeleiden in het secundair onderwijs bij het uitwerken van zijn talenten en bij het behalen van zijn droom. Dat Casper het nu al tot piloot geschopt heeft, is een bevestiging van het kwaliteitsvol onderwijs dat wij leveren. We hopen dat hij ons regelmatig nog een bezoekje brengt en zijn ervaringen komt delen. Vanaf november krijgt hij de kans om vanuit de basis van Tenerife te vliegen.”

Met de oprichting van de Deltaklas dit schooljaar in de middenschool en in het atheneum willen ze in Geraardsbergen leerlingen zoals Casper extra uitdagen en hen ondersteunen bij het verwezenlijken van hun droom.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons