Ninove 29 Mar 2020 - 00u13
Clear Sky
12.57°C

Leerlingen HH Harten secundair vragen aandacht voor kinderen en gezinnen in armoede

30 november 2018

NINOVE – Leerlingen van de leerlingenraad lieten vrijdagmiddag 30 november ballonnen op met daaraan de wensen van hun medeleerlingen om armoede een halt toe te roepen. Dit was meteen de slotactie van een hele week rond deze thematiek.

‘Een op vijf loopt school in de buitenbaan’ is het centraal thema en aandachtspunt van Welzijnszorg. “We zijn het zo gewoon dat er water uit de kraan komt, dat er eten op tafel staat en dat de verwarming een graadje hoger kan”, aldus adjunct-directeur Daphne Van Berlamont. “We zijn het zo gewoon uit te kijken naar kerstmis, verjaardagen... We zijn het zo gewoon om te kiezen naar welke school we gaan en bij welke voetbalclub we spelen. In België heeft 1 kind op 5 deze mogelijkheden niet. Voor hen is het niet zo gewoon dat ze elke dag een warme douche kunnen nemen, dat ze elke dag eten hebben of dat ze een hobby kunnen beoefenen die ze graag doen.”

Om dit onder de aandacht te brengen organiseerden GOK-begeleiders Sarah De Saeger, Elke Ameys en Lise Verschraegen de afgelopen week een hele reeks activiteiten. Tijdens de lessen godsdienst gingen de leerlingen met elkaar in gesprek op basis van getuigenissen, stellingen en de Pano-reportage over armoede. Leerlingen weefden ook een armoedeweb, kregen een projectie met gegevens over armoede en in klaslokalen gaven cijfers aanleiding tot gesprekken daaromtrent. De werkgroep pastoraal verkocht warme choco en cake. De € 234, die ze daarmee ophaalden, gaat naar Teledienst.

En dus vrijdagmiddag de apotheose: een aantal leerlingen van de leerlingenraad lieten de wensen van hun medeleerlingen de wijde wereld in. Een signaal aan de regering en de beleidsmakers dat ze dringend werk moeten maken van armoedebestrijding. Letterlijk en figuurlijk een ballonnetje oplaten!

Bij die actieweek bleef het niet. De HH Harten secundair namen vorige week ook deel aan de Rode Neuzen Actie. Daar ging de aandacht naar het welbevinden van de leerlingen. En de leerlingen van het 5de jaar Verzorging bereiden eenmaal per maand een maaltijd in huize Tabor. Mensen kunnen er in ruil voor een vrije bijdrage samen eten en vooral anderen ontmoeten.

Info: HH Harten secundairWelzijnszorg.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons