Ninove 25 May 2020 - 17u45
Scattered Clouds
16.51°C

Leerlingen GO! Atheneum Ninove organiseren verwendag en vallen in de prijzen

17 maart 2019
Leerlingen GO! Atheneum Ninove organiseren verwendag en vallen in de prijzen

NINOVE – Leerlingen van het 7de jaar zorgkunde hebben als vrijwilliger gedurende een hele week mensen met een beperking verwend. Zij krijgen daarvoor een prijs vanwege ‘De Vrienden het Gemeenschapsonderwijs regio Dender’.

Het Rode Kruis organiseert in domein Polderwind in Zuienkerke regelmatig verwenvakanties voor mensen met een beperking. Het atheneum reageerde positief op de vraag naar vrijwilligers.

De leerlingen van het 7de jaar zorgkunde organiseerden zelf een verwendag. Daarbij konden de deelnemers genieten van massage, sauna, pedicure, manicure.

Voor de leerlingen én het Rode Kruis was deze ervaring zo positief, dat een groep vanuit het atheneum opnieuw de kans krijgt om dit in juni te beleven.

‘De Vrienden van het Gemeenschapsonderwijs regio Dender’ geven zondag 17 maart aan dit project een prijs omdat het de inclusiewaarde naar voor schuift. Dit project is ook een voorbeeld hoe toekomstige werknemers via reële werkervaringen kunnen proeven van de werkvloer.

Andere prijswinnaars

Andere scholen, die in de prijzen vielen, zijn IBSO Aalst (tweemaal), atheneum Liedekerke en basisschool De Regenboog (Affligem). Verder wordt nog een prijs uitgereikt aan een sociaal verdienstelijke leerling.

De vzw ‘Schulden Op School’ tenslotte ontvangt een gift van € 1.000 euro van De Vrienden van het Gemeenschapsonderwijs regio Dender.

Deze vereniging heeft tot doel projecten te ondersteunen, die de waarden van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap pormoten. Daarnaast steunen ze ook leerlingen en ouders, die het financieel moeilijker hebben om aldus de talenten van deze leerlingen te laten excelleren.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons