Ninove 30 Mar 2020 - 12u48
Clear Sky
1.84°C

Hartencollege: alle katholieke scholen in Groot-Ninove onder één nieuwe naam

30 augustus 2019
Hartencollege: alle katholieke scholen in Groot-Ninove onder één nieuwe naam

NINOVE – Alle katholieke scholen in Groot-Ninove dragen vanaf maandag 2 september dezelfde naam: Hartencollege. Hiermee maken de 8 scholen de nauwe verbondenheid en de jarenlange samenwerking ook voor de buitenwereld zichtbaar. De eerste schooldag zal een echte feestdag zijn.

Samen hebben deze scholen dezelfde visie en hetzelfde doel. Ze bundelen de krachten zowel op pedagogisch als op ondersteunend vlak.

Bovendien gaat vanaf 2 september de vernieuwing van het secundair onderwijs in. De secundaire scholen in de Weggevoerdenstraat en de Onderwijslaan gaan voor een gezamenlijk en verruimd studieaanbod, waarbij ze ook inzetten op een versterkt technisch onderwijs. De naamswijziging benadrukt deze eenheid.

Huisstijl

Bij een andere naam hoort een nieuwe huisstijl, die intern en extern voor herkenbaarheid zal zorgen. Daartoe hebben ze alle informatiedragers vervangen door nieuwe met een sterke visuele identiteit. In het logo herken je letter N van Ninove en een hart dat staat voor de warme zorg. Het vingerhartje, gevormd door een gekruiste wijsvinger en duim, is daarvoor het symbool. De slagzin is ‘Wij geloven in…' , in eerste instantie ‘… in JOU!’.

Marc De Rijck, voorzitter van de raad van bestuur: “Hoewel de huisstijl helemaal nieuw oogt, hebben we bij de naamsverandering gekozen voor traditie door ‘harten’ en ‘college’ samen te voegen. Zorg, kwaliteit en toekomstgericht denken vanuit onze traditie, gaan bij ons immers hand in hand. Vanuit onze missie begeleiden we elke leerling om uit te groeien tot jongeren die respectvol, positief en gemotiveerd in het leven staan.”

Feestdag

Maandag 2 september 2019 komen dus meer dan 3.500 leerlingen en een kleine 400 leerkrachten voor het eerst leren en werken in het Hartencollege. Het hele schooljaar zal in het teken staan van deze nieuwe naam, maar de eerste schooldag is toch bijzonder. Op de verschillende vestigingen staat komende maandag heel wat te gebeuren om van de nieuwe start een echt feest te maken.

Op de basisscholen in de Weggevoerdenstraat en de Onderwijslaan zal Herman Verbruggen (Marcske uit FC De Kampioenen) de school dopen met een fles chocomelk en samen met de leerlingen op de foto gaan. In buitengewoon lager onderwijs spelen ze een hartenspel, in Okegem kruipen de leerlingen de nieuwe school binnen via het logo, in Meerbeke krijgt de school een feestelijk kleedje en in Aspelare leren ze het hartenlied aan.

De leerlingen en leerkrachten van de secundaire scholen kregen een festivalticket als officiële uitnodiging voor de eerste schooldag. Zij worden in heuse festivalstijl ontvangen, jaar per jaar, om tussen 11 en 12 uur met de hele school te genieten van verschillende optredens. In de Weggevoerdenstraat treden de eigen leerlingen op. In de Onderwijslaan zijn MNM-DJ Evelyn De Backer en DJ Sample (winnaar MNM Start to DJ en gast-DJ op Tomorrowland) van de partij. Er zal muziek zijn, een hapje, een drankje en nog zoveel meer!

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons