Ninove 29 Mar 2020 - 00u28
Clear Sky
12.57°C

Leerlingen De Wonderwijzer liepen één mijl voor Axl

17 februari 2020

MEERBEKE – Door middel van een sponsorloop verzamelden de leerlingen van GO! Basisschool De Wonderwijze maandag 17 februari de mooie som van € 2.323,50. Dat bedrag gaat naar het onderzoek, dat hun vroegere medeleerling Axl moet helpen. Zij mama was aanwezig en aangenaam verrast, zowel door het bedrag als door het enthousiasme van de leerlingen en de juffen. Zij zijn Axl niet vergeten.

Axl is 11 jaar en heeft een aandoening, die genetisch is bepaald. “Hij mist een bepaald gen, waardoor hij niet evolueert zoals andere kinderen van zijn leeftijd”, aldus zijn mama Leyla Vardar. “Er is een kans op behandeling, maar het hele project kost zowat 4 miljoen dollar. Een Amerikaanse moeder heeft daarvan al 1,2 miljoen dollar bijeengebracht. Ik wil samen met haar het resterende bedrag bijeenhalen. Ook kinderen met andere aandoeningen zouden baat hebben bij dit onderzoek.”

Haar zoontje ging tot vorig jaar naar De Wonderwijzer. “Het ging moeizaam, maar hier zijn fantastische juffen, die heel veel voor hem hebben gedaan. Ondanks de vele aanpassingen kon hij hier echter niet blijven. Het doet goed om te zien dat zij en de kinderen hem niet zijn vergeten.”

En dus hielden zij maandagmiddag een sponsorloop. Juf Leen: “Wij deden hiervoor een oproep via de kinderen, de ouders en de collega’s. Elk toertje, dat de kinderen zouden lopen, kon je telkens voor € 5 sponsoren. Wij waren zelf verrast van het resultaat: € 2.323,50. We geven dat graag aan de mama van Axl, want we denken nog heel vaak aan hem.”

De leerlingen konden ook de stippen tegen pesten verzamelen. "Elke ronde, die ze liepen, kregen ze een stip. Al heel snel hadden ze de vier stippen op hun hand: het symbool van de Vlaamse week tegen pesten."

Info: De Wonderwijzer.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons