Cannot get Ninove location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Heilige Harten Secundair doet mee aan armoedeweb

19 oktober 2017
Heilige Harten Secundair doet mee aan armoedeweb

In Ninove leeft ongeveer 10% van de bevolking in armoede.  De stad strijdt mee tegen armoede en organiseerde daarom in samenwerking met verschillende organisaties zoals Teledienst, het OCMW,  Kind en Gezin, Vrij CLB Ninove… enkele activiteiten die in het teken stonden van armoede.

 Aan de scholen werd gevraagd om een visuele voorstelling te maken van armoede aan de hand van een armoedeweb. In Heilige Harten Secundair twijfelde men geen seconde om op deze vraag in te gaan. Armoede is immers een kluwen dat op verschillende levensdomeinen voelbaar is. De leerlingen en leerkrachten sloegen de handen in elkaar en maakten zowel kleine als grote webben. Deze verschillende armoedewebben zijn te bewonderen aan de school.

Daarnaast werd er voor de leerlingen van de 1ste graad een toneelvoorstelling georganiseerd. Voor de leerlingen van de 2de en 3de graad was er een filmvoorstelling voorzien. Na deze voorstellingen werd er tijd gemaakt om over de problematiek te praten. Aan de hand van getuigenissen, stellingen en muziek werd het thema uitvoerig behandeld.

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons