Ninove 25 May 2020 - 16u37
Scattered Clouds
16.51°C

Voorzitter Karnavalraad kiest voor Open VLD

18 april 2018
Voorzitter Karnavalraad kiest voor Open VLD

NINOVE – Pascal Carael komt op 14 oktober op voor de lijst van Open VLD. Hij stelde zijn kandidatuur voor, samen met twee andere nieuwkomers op de lijst: Luc Chevalier en Christine De Glas.

Deze laatste woont in Appelterre en is actief in een beursgenoteerd bedrijf. “Toen Tanja De Jonge me aanzocht voor de lijst, heb ik besloten om het gewoon te doen. Ik heb veel respect voor haar gekregen en draag de partij een warm hart toe. Zelf ben ik een harde werker en mijn ervaring uit de privésector kan ongetwijfeld een meerwaarde betekenen voor de gemeentepolitiek. Ik voel mij verbonden met de lijst en de aanpak van de partij.”

Luc Chevalier is geen onbekende in Ninoofse sportmiddens, door zijn vrijwilligerswerk bij verschillende sportverenigingen en als lid van de sportraad. “Daar dien ik al 34 jaar de belangen van de sport in het algemeen. Binnen het sportbeleid gaat mijn aandacht vooral naar de doelgroepen, senioren en mensen met een beperking. Graag zou ik elke sportclub stimuleren en ondersteunen bij de oprichting van een G-sportafdeling.”

Samen met de huidige burgemeester en de schepen van sport gaf hij mee gestalte aan het sportbeleid. “Elke Ninovieter kan vaststellen dat er de afgelopen jaren heel wat is geïnvesteerd in onze sportinfrastructuur. De Open VLD zal ongetwijfeld dit traject verderzetten. Die overtuiging ligt mee aan de basis voor mijn beslissing om deel uit te maken van een gemotiveerd team.”

Van Karnavalraad naar gemeentepolitiek

Pascal Carael is gekend als zaakvoerder van de gelijknamige garage. "In de loop der jaren ben ik daardoor in contact gekomen met verschillende verenigingen, die wij financieel en materieel ondersteunen. Ik ben al 40 jaar lid en meer dan 20 jaar voorzitter van WC Denderclub. Daarnaast was ik ook 11 jaar actief bij carnavalsvereniging de Zjielen en daarna 20 jaar voorzitter van de Koninklijke Karnavalraad, toch een belangrijke vereniging voor de stad.” Verder is hij bijna 20 jaar voorzitter van ADNO, de vereniging van Ninoofse autodealers, voorzitter van de vzw Handelswijk Rechteroever en bestuurslid van de Middenstandsraad.

Maar nu dus de actieve gemeentepolitiek. “Vorig jaar in maart kreeg ik een eerste vraag vanuit de Open VLD. Pas na een tweede vraag in september besloot ik de stap te wagen. Ik kan mij vinden in de aanpak van de partij en hoop dat ik een grote meerwaarde kan betekenen voor de toekomst en de werking van onze stad. Met mijn jarenlange ervaring als zelfstandige kan ik me best oriënteren op de lokale economie en alles wat ermee samenhangt. Ook voor de jeugdwerking wil ik mij inzetten. Die groep is de laatste jaren wat stiefmoederlijk behandeld. Door mijn vele contacten hoor ik dat heel wat verbeteringen mogelijk zijn. De jeugd is onze poort naar de toekomst en mag politiek zeker niet vervreemd geraken.”

Uiteraard blijft carnaval zijn troetelkind. “Als rasechte carnavalist ken ik als geen ander de noden van de Ninoofse carnavalisten en daarvoor wil ik ook tenvolle gaan. Het is niet de bedoeling om met peperdure oplossingen te komen, zeker als het geen totaaloplossing is voor elke carnavalist.”  Indien hij een mandaat krijgt van de Ninoofse kiezer, zal hij uiteraard aftreden als voorzitter van de Karnavalraad. “Maar eerst verkozen geraken natuurlijk!”

Dat laatste geldt ook voor zijn broer Patrick, die opkomt voor de lijst Samen. “Maar dat is geen discussiepunt tussen ons. We werken elke dag probleemloos samen in de zaak, letterlijk aan hetzelfde bureau. Ik zie ons veeleer als complementair en niet als concurrenten.”

Open VLD Ninove stelt alle kandidaten voor tijdens de 'Blue kick-off' op 4 mei.

(LMN)

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons