Ninove 07 Jun 2020 - 10u25
Overcast Clouds
11.48°C

Samen tevreden over verloop G100

23 april 2018

NINOVE - Samen, de nieuwe politieke beweging in Ninove rond CD&V, SP-A, Groen en onafhankelijken, organiseerde zondagochtend 22 april een G100 in de Nieuwe Kerk. Zowel Lieven Meert als Veerle Cosyns zijn tevreden met het verloop en de resultaten van deze burgertop met meer dan 140 Ninovieters.

Lieven Meert was een dag later erg blij met de voor hem erg geslaagde burgertop. “Met Samen willen we heel erg inzetten op deelname van de bevolking; we verlaten daarbij de traditionele politiek en werken meer van onderuit. Een dergelijke grootschalige inspraakoefening is in Ninove voorheen nooit eerder gebeurd. We overtroffen zelfs ons doel: liefst 140 Ninovieters kwamen mee nadenken over hun stad en dorpen. Het waren bovendien zeer goeie discussies met een heel divers publiek: jong en oud, mensen met verschillende achtergronden, die met elkaar in discussie gingen. Dat maakte het voor ons zeer geslaagd. Het is voor dit soort politiek van onderuit waar Samen voor staat. Dat hebben wij gisteren ook in de praktijk gebracht.”

Opbouwend

Wat in de werkgroepen is besproken, wordt verwerkt in het programma van Samen. “Hierbij houden we ook rekening met de inbreng, die we kregen tijdens onze huisbezoeken. Op 6 maand tijd bezochten wij bijna 15.000 gezinnen in Ninove en de dorpen.”

Veerle Cosyns deelt dit optimisme van haar collega. “Ook ik was zeer blij met hoe alles liep: de organisatie was af, er waren vele helpende handen. Inhoudelijk was de voorbereiding zeer goed. De gesprekken waren boeiend, dankzij de verscheidenheid van de deelnemers, die we door onze kandidaten en onze achterban konden bereiken.”

Ook de huisbezoeken van de afgelopen maanden versterken haar positieve gevoelens. “We horen vaak alleen de verzuurde, negatieve opmerkingen over onze stad. Maar via de huisbezoeken en gisteren via deze G100 heb ik veel mensen ontmoet, die op een positieve maNinofmedia nier aan Ninove willen werken. Zij kwamen met opbouwende voorstellen én met de nadruk op respect voor elkaar. Daar word ik als lijsttrekker zeer gelukkig van, want dat is waar onze politieke beweging Samen voor staat.”

LMN

Samen Bouwen aan Ninove

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons