Ninove 25 May 2020 - 16u35
Scattered Clouds
16.51°C

Ninoofse jongerenbende ‘Squad 94’ maakt weer slachtoffers

24 april 2018
Ninoofse jongerenbende ‘Squad 94’ maakt weer slachtoffers

NINOVE – Forza Ninove kreeg de afgelopen weken verschillende meldingen binnen van jongeren die het slachtoffer zijn van de Ninoofse jongerenbende ‘Squad 94’. Guy D’Haeseleer roept slachtoffers op om klacht in te dienen bij de politie en eist een keiharde aanpak.

‘Squad 94’ kwam een tijd geleden in het nieuws door vechtpartijen aan het station van Ninove. Forza Ninove kreeg recent opnieuw meldingen van geweld tegen jonge slachtoffers. Guy D’Haeseleer: “Meer bepaald tegenover jongeren, die deelnemen aan fuiven in De Kuip. Zij worden bedreigd en verplicht geld, GSM of andere waardevolle bezittingen af te geven. Niet zelden gaat dit gepaard met geweld, zogenaamd ‘steaming’. Daarbij sluit een groepje overvallers onder bedreiging van een mes het slachtoffer in, vaak op klaarlichte dag of op drukke plaatsen.”

Verschillende leden van ‘Squad 94’ lopen school in Ninove en zijn zelfs binnen de schoolmuren actief. “Onder bedreiging verplichten zij medeleerlingen om waardevolle zaken zoals kledij, schoenen of GSM’s mee te brengen en deze aan bendeleden af te geven.”

Klacht indienen

“Uit vrees voor represailles durven veel jonge slachtoffers niets aan hun ouders vertellen, laat staan klacht indienen bij de politie. Ook ouders, die wel op de hoogte zijn van de feiten, durven dikwijls de stap naar de politie niet te zetten. Wij roepen alle slachtoffers op om dit wel degelijk te doen.”

De Ninoofse recherche boekte reeds zeer goede resultaten m.b.t. tot deze bende, doch kan maar actie ondernemen als effectief klacht wordt ingediend. “Indien men echter toch te bang om dat te doen, doch over nuttige en bruikbare informatie beschikt, kan iedereen dit signaleren aan ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij bezorgen alle info aan de politiediensten.”

Straatverbod en GAS-boetes

Guy D’Haeseleer eist actie van stadsbestuur door het opleggen van een straatverbod voor leden van Squad 94 en toepassing van GAS-boetes.

“Naast het gerechtelijk luik kan het stadsbestuur ook optreden met behulp van een aantal bestuurlijke instrumenten. Forza Ninove betreurt de passiviteit op dat vlak. We eisen dat er dringend een dossier wordt opgemaakt om de leden van ‘Squad 94’ een straatverbod op te leggen, naast de toepassing van de GAS-boetes met betrekking tot dit fenomeen. Dat is perfect mogelijk op basis van de artikels 58 en 59 van het GAS-reglement.”

Forza Ninove aanvaardt niet dat jongeren met angst naar school moeten gaan. “Sommige jongeren durven zelfs niet meer deelnemen aan de fuiven; de bende opereert vooral in en rond De Kuip. Enkel een keiharde aanpak is hier op zijn plaats om deze criminelen van straat te vegen. Het is tijd voor actie, zeker nu de eindejaarsfuiven en de grote vakantie in aantocht zijn. Met een doordacht optreden kunnen we ook vermijden dat ouders het recht in eigen handen gaan nemen. Voor sommigen is de maat immers méér dan vol.”

Gevraagd naar een reactie schetste burgemeester Tania De Jonge ons de krachtlijnen van de aanpak door het stadsbestuur. Wij geven deze visie weer in een aparte bijdrage “Begeleiding waar mogelijk, repressie waar nodig”.

LMN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons