Ninove 20 Aug 2018 - 03:29
Bewolkt
18°C

Rudy Corijn zetelt voortaan als onafhankelijke

27 april 2018
Rudy Corijn zetelt voortaan als onafhankelijke

NINOVE – Voor aanvang van de gemeenteraad van 27 april legde Rudy Corijn een korte verklaring af, mede namens Veerle Vanderpoorten. Voortaan zal hij – net als zij – als onafhankelijke deel uitmaken van de Ninoofse gemeenteraad. Daarmee lijkt voorlopig een einde te komen aan de interne partijdiscussie binnen de N-VA-afdeling.

Corijn herinnerde de collega-raadsleden aan de open brief, waarbij een aantal N-VA-leden het “gebrek aan leiderschap van de N-VA-fractieleider in vraag stelden, waardoor het aantal N-VA-raadsleden formeel is herleid van zes naar twee. De ondertekenaars kunnen zich niet langer vinden in de politieke lijn die door de twee overgebleven raadsleden wordt gevoerd; meer bepaald de schijnoppositie in het kader van een reeds afgesloten voorakkoord, ons door meerdere bronnen bevestigd, ook bij monde van de fractieleider.”

“Uit een positief en opbouwend overleg met de provinciale bewegingsverantwoordelijke blijkt echter dat het politieke water inmiddels te diep is geworden. Spijtig genoeg meldt de bewegingsverantwoordelijke ook dat o.a. onder aansturing van de N-VA-fractieleider, de afdeling Ninove nog steeds gaat voor de totale zuivering en het nationale N-VA-bestuur vraagt in te grijpen.”

De conclusie van Rudy Corijn is duidelijk: “Derhalve en om verdere polemiek te vermijden lijkt het ons aangewezen niet langer deel uit te maken van de politieke N-VA-fractie en zullen wij met ingang van deze gemeenteraadszitting zetelen als volledig onafhankelijke raadsleden.” Veerle Vanderpoorten zat reeds als onafhankelijke in de gemeenteraad.

Na afloop van deze verklaring onthielden de overblijvende twee N-VA’ers zich van commentaar. Wat er minstens op wijst dat ook zij aan deze polemiek een einde willen maken.

Op onze vraag naderhand of het juist is dat hij op de Forza-lijst zou staan bij de verkiezingen van 14 oktober, wou Rudy Corijn nog niet antwoorden. “Eerst zien dat mijn gezondheidstoestand in orde is en dan neem ik een beslissing.”

Het is ook uitkijken naar wat Toon Van Melkebeek en Dirk Souffriau zullen doen. Zich aansluiten bij een bestaande partij of met een eigen lijst of burgerbeweging opkomen?

MLI

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons