Ninove 20 Aug 2018 - 03:29
Bewolkt
18°C

Ninove drinkt voortaan enkel kraantjeswater

04 juni 2018
Ninove drinkt voortaan enkel kraantjeswater

NINOVE – De stad ondertekent het charter ‘drinKraantjeswater’. Dat houdt ondermeer in dat men in alle gemeentelijke gebouwen enkel nog kraantjeswater zal schenken in plaats van flessenwater.

Dit charter houdt in dat de stad:

  • zich wil inzetten om bewuster om te gaan met kostbaar water;
  • een voorbeeldrol zal opnemen en haar werknemers, scholen, verenigingen en lokale bedrijven zal helpen overtuigen van de voordelen om kraantjeswater te drinken;
  • in de gemeentelijke gebouwen enkel kraantjeswater zal schenken als niet-bruisend water, op voorwaarde dat de binneninstallatie hiervoor geschikt is;
  • verpakkingsafval probeert te voorkomen door het gebruik van een hervulbare drinkfles of drinkbeker te stimuleren.

De gemeenteraadsleden stemden daarmee in. “Maar wees dan zeer consequent en schenk geen enkele fles ‘Vittel’ meer”, suggereerde Rudy Corijn (Forza Ninove). “Laat best ook nagaan of alle waterleidingen in die gebouwen zich daartoe lenen.”

Schepen Wouter Vande Winkel (Groen-SP.A) zegde toe daarbij het goede voorbeeld te zullen geven. Volgens diens collega-schepen Henri Evenepoel (Open VLD) zullen regelmatige controles de waterkwaliteit garanderen.

Guy D’Haeseleer (Forza Ninove) vroeg zich luidop af of er – bijvoorbeeld op persmomenten – dan nog alleen kraantjeswater zal te drinken zijn en niet langer Witkap. Een dergelijke bekommernis gaat ons recht naar het hart. Goed dat iemand opkomt voor het welzijn van de plaatselijke persmedewerkers! Ik kijk al uit naar de eerstvolgende persconferentie van Forza Ninove.

MLI

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons