Cannot get Ninove location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Deurhangerscampagne levert beleidselementen op voor Open VLD

28 juni 2018
Deurhangerscampagne levert beleidselementen op voor Open VLD

NINOVE – De deurhangerscampagne was voor de plaatselijke Open VLD een interessante garing van gegevens over hoe de Ninovieter denkt over zijn stad en of gemeente. Belangrijke informatie die de partij zal opnemen in haar verkiezingsprogramma.

Deze bevraging en ook de jongerenenquête van Jong VLD leverden voor de partij interessante gegevens op.

Voorzitter Yves Evenepoel gaf een kort overzicht van de resultaten.

In het algemeen woont de Ninovieter graag in zijn stad of dorp. Hij/zij vindt wel dat het er niet meer zo netjes aan toegaat, er is een gebrek aan onderhoud en teveel zwerfvuil. Er is ook te weinig geïnvesteerd in voet- en fietspaden.

De Ninovieter voelt zich redelijk veilig. De meeste opmerkingen hieromtrent bevatten misnoegen met betrekking tot het verkeer. Men rijdt te snel, er is teveel sluipverkeer en overlast door vrachtwagens, er is ook het gebrek aan veilige fietspaden en fietsverbindingen van de dorpen naar de stad.

Hier en daar zijn ook opmerkingen genoteerd in verband met de vreemdelingenproblematiek: er zijn er teveel, het beleid is te laks, graag voorrang geven aan Belgen, de moskee moet weg. Maar er is eveneens een verzoek tot werk maken van een positieve integratie.

De leegstand in het winkelcentrum en het gebrek aan parkeergelegenheid (vooral gratis parking) is een ander heikel punt, net als de inspraakmogelijkheden voor de inwoners.

Alle resultaten met grafieken: https://ninove.openvld.be/

MLI

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons