Ninove 31 May 2020 - 07u56
Clear Sky
15.05°C

“Ik ben sinds twee dagen opgejaagd wild”

16 oktober 2018
“Ik ben sinds twee dagen opgejaagd wild”

NINOVE – Een lynchpartij, noemt Guy D’Haeseleer de berichtgeving die zondagavond van de verkiezingen over hem en Forza Ninove is gestart. Voorlopig zijn de gesprekken met N-VA Ninove opgeschort. Zelf stelt D’Haeseleer zijn hoop op een gesprek onder vier ogen met Bart De Wever. “Ik wil hem aantonen dat wij een goed partner zijn voor een coalitie in Ninove.”

De avond van de verkiezingen leek de 40 procent, die Guy D’Haeseleer met Forza Ninove binnenhaalde, de rode loper uit te rollen richting stadhuis. Dat was zonder de media gerekend. Het begon met een foto in De Morgen en nadien doken ‘chocomousse-foto’s’ en berichten op van de Facebookpagina van D’Haeseleer.

“Een foto uit een serie”, aldus de Forza-kopman in gesprek met de VRT-radio en de televisie. ”Daarmee kondigden wij vorig jaar ons eetfestijn aan. Daar is niets racistisch aan. Ik toonde ook Chinezen bij de rijstpap en dioxinekippen. Dat is humoristisch bedoeld, zoals mijn hele Facebookpagina dat is."

"Het is overigens niet Guy D'Haeseleer, die overdag een gewapende overval pleegt of mensen met een mes aanvalt. Veiligheid is onze prioriteit. Ik ben geen racist en diegenen, die mij kennen, weten dat. Ik zal ook nooit dulden dat racisten in onze partij actief zijn.”

Persoonlijk gesprek

Tijdens het kopstukkendebat maandagavond kreeg ook Bart De Wever (N-VA) die problematiek toegeschoven. De plaatselijke afdeling kan met haar 2 zetels Guy D’Haeseleer aan de macht helpen. Zelf vond de N-VA-voorzitter dergelijke foto’s niet kunnen. “Maar je mag die zege met 40 procent niet naast je neerleggen. Dat is niet niks. We moeten de man minstens een faire kans geven om dergelijke zaken af te zweren.”

Die kans hoopt Guy D’Haeseleer te krijgen in een persoonlijk gesprek met Bart De Wever. “Nogmaals, ik ben geen racist. Ik wil hem kunnen uitleggen wat mijn bedoeling is met onze stad. Trouwens in de eerste paragraaf van ons programma staat dat de geboorteplaats of de huidskleur absoluut geen rol spelen. Klaarder kun je toch niet zijn?”

“Ik begrijp natuurlijk wat er gaande is. Al twee dagen is er een lynchpartij aan de gang en ben ik opgejaagd wild. Die moet dienen om een samenwerking tussen rechtse Vlaamse partijen in Ninove onmogelijk te maken.”

De andere partijen, Open VLD en Samen, houden alvast de boot af en schuiven een coalitievorming nog altijd naar Forza toe. Officieel hebben zij onderling nog geen gesprekken. Al hoor je in de wandelgangen wel dat ook zij vinden dat je de stem van 40 procent van de kiezers niet kunt negeren.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons