Ninove 03 Jun 2020 - 19u52
Overcast Clouds
20.36°C

“Het blijft mijn absolute ambitie om een ander en vooral beter bestuur te installeren”

27 november 2018
“Het blijft mijn absolute ambitie om een ander en vooral beter bestuur te installeren”

NINOVE – Guy d’Haeseleer (Forza Ninove) heeft gesproken en het is aan de lokale en Vlaamse partij-exegeten om zijn uitspraken te fileren. Al heeft hij eigenlijk niets nieuw gezegd. Je kan immers moeilijk verwachten dat hij voortijdig zijn kaarten op tafel legt.

Mocht je dinsdagochtend om 7.10 uur geen tijd/zin hebben gehad om het interview op Radio 1 te beluisteren, dan zetten wij hieronder een aantal van zijn uitspraken samen.

“Ik werk in alle stilte aan de opdracht van de kiezer en heb goede hoop om in januari met een nieuw gemeentebestuur te komen, dat liefst rekening houdt met de verkiezingsuitslag.”

“Ik praat met heel veel mensen uit de gemeenteraad, ik ken heel veel mensen persoonlijk. Ik gebruik de communicatiemiddelen, die mij ter beschikking staan om contacten te leggen en om vorderingen te maken... Heel veel gemeenteraadsleden staan onder druk van de nationale partij, bijvoorbeeld bij de Open VLD. Ik herhaal mijn oproep tot de rechtse democraten. Democratie betekent rekening houden met de uitslag. Zes jaar terug was er drie uur na de uitslag als een anti-Forzacoalitie. Nadien ging het over de inhoud en is er zes jaar ruzie gemaakt.”

“De meerderheid heeft de verkiezingen verloren. Onze inzet was de meerderheid te breken en wij zijn er in geslaagd... Het is mijn verdomde plicht en verantwoordelijkheid om dit tot een goed einde te brengen. 40 procent heeft ons vertrouwen gegeven, 30 procent voorkeurstemmen is toch wel een duidelijk mandaat.”

“Tania De Jonge past een verrottingsstrategie toe: hij kan het niet en ik zal het zelf wel oplossen... Ik geef mezelf 80 procent slaagkans op een akkoord, maar ik doe daarover nog geen uitspraken. Zij doet wat ze niet laten kan, elk gemeenteraadslid heeft dat recht.”

“De keuze van de N-VA voor de oppositie gebeurde kort na de verkiezingen, in het heetst van de strijd. Ze zullen in alle rust verder nadenken. Maar ook het linkse kartel van CD&V, SPa en Groen heeft vorige week aangekondigd te kiezen voor de oppositie.”

“Ik bestuur liefst op een normale manier, liefst met een volwaardig bestuur. Een minderheidsbestuur zal enkel bij de hoogste nood gebeuren... Indien er op 03 januari 2019 geen meerderheid is, zien wij hoe het bestuur er zal uitzien half januari als de samenstelling gebeurt bij geheime stemming. Ik hoop op zoveel mogelijk steun en een comfortabele meerderheid, waarvan iedereen de coalitie steunt, ook schepenen van andere partijen.”

“Niet of Guy D’Haeseleer burgemeester wordt, wel een ander bestuur is belangrijk. Geen burgemeesterschap is voor mij geen struikelblok. Alle mogelijkheden zijn open, zolang we maar afstappen van een linkse coalitie.”

Info: herbeluister het interview op Radio 1.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons