Ninove 25 May 2020 - 18u05
Scattered Clouds
16.51°C

“N-VA laat het sociaal beleid in Ninove over aan Forza”

16 december 2018
“N-VA laat het sociaal beleid in Ninove over aan Forza”

NINOVE – Dat de N-VA een lijstverbinding weigerde met Open VLD, is voor Jordy De Dobbeleer (OCMW-raadslid in Ninove voor sp.a-Groen) een brug te ver. “Op die manier laat het een mandaat in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD) aan Forza. De stappen naar een volledig extreemrechts bewind, gesteund door N-VA, zijn ingezet.”

“Uit goede bron vernamen we dat vooraf nog gepoogd is een lijstenverbinding tot stand te brengen tussen VLD en N-VA. Maar deze is niet doorgegaan.” Door deze kleine passage in ons artikel over de zetelverdeling binnen het BCSD verslikt Jordy De Dobbeleer zich in zijn koffie.

“Een mandaat minder voor FORZA kon gebeuren via een lijstverbinding van N-VA en Open VLD, zij hadden immers restfracties over. Al even wezen we bij Samen op deze situatie en ‘het zou in orde komen’. Niet dus. N-VA weigerde de lijstverbinding met Open VLD en laat het mandaat aan FORZA. N-VA weigert dus een eigen mandaat – vol of half – en dus ook een afspraak met een democratische partij. Ze laat dit mandaat liever aan FORZA, waardoor deze alvast de helft van de mandaten binnen het BCSD krijgt.”

Asociaal beleid

De gevolgen daarvan zijn volgens het OCMW-raadslid enorm. “Extreemrechts met 40 % van de stemmen heeft hierdoor de helft van de mandaten in het BCSD. De voorzitter van dit BCSD, een van de schepenen, zal dus bepalen hoe het individueel sociaal beleid er zal uit zien. Met de impasse die Ninove kent, dreigt de geheime stemming voor schepenen half januari. Als de samenwerking van N-VA en FORZA verdergaat, dreigt een extreemrechts schepencollege en hebben ze een absolute meerderheid in het sociaal comité.”

“Je krijgt dus waarschijnlijk FORZA aan de macht, die beslist over leeflonen en steunen. Een partij die in zijn laatste campagneblaadje voor de verkiezingen de populistische tour opging. Ze schilderden Ninove daarin af als een land van melk en honing voor de asielzoeker en het OCMW als bedeler van allerlei voordelen aan het gekleurde deel van de bevolking. Gaan zij iedereen gelijk behandelen of behouden ze bepaalde steunen voor de ‘eigen’ blanke bevolking? Gaan ze discrimeneren op achternaam? Met de steun van de Ninoofse N-VA wordt een asociaal beleid in Ninove werkelijkheid.”

“Het wordt nog afwachten wie die beslissende schepen wordt”, besluit De Dobbeleer. “Maar dat Ninove zes moeilijke jaren staat te wachten, is een understatement.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons