Ninove 01 Jun 2020 - 12u43
Scattered Clouds
14.56°C

Partijbestuur N-VA Ninove zet Joost Arents uit de partij

27 december 2018
Partijbestuur N-VA Ninove zet Joost Arents uit de partij

NINOVE – Joost Arents zal in de nieuwe legislatuur zetelen als onafhankelijke. Dat heeft het N-VA-partijbestuur zopas beslist in een vergadering donderdagavond 27 december.

De nationale partijleiding had eerder vandaag al laten weten dat het “aan de lokale afdeling is om zich te beraden en de nodige stappen te nemen”. Dat gebeurde dan ook. Het partijbestuur van N-VA Ninove kwam samen in het buurthuis van Lieferinge. Op de agenda: de situatie van Joost Arents na diens akkoord met Open VLD en Samen.

Twee belangrijke partijfiguren waren niet aanwezig: Karolien De Roose en haar partner Johan Soetaert. De eerste is op 14 oktober verkozen, maar kan zich niet vinden in de coalitie die Joost Arents sloot met Samen en Open VLD. De tweede is de voorzitter van de Ninoofse N-VA-afdeling. Beide zijn momenteel met vakantie en konden, gelet op de onverwachte situatie, niet aanwezig zijn.

Yves De Groote trad op als woordvoerder van het partijbestuur en deelde ons na afloop van de vergadering de beslissing mee. “De vergadering duurde bijna drie uur. Maar ze is verlopen in een heel serene en volwassen sfeer. Er is niet geroepen, wel geluisterd naar de argumentaties.”

“Het N-VA-bestuur blijft bij het eerder ingenomen standpunt en kiest consequent voor de oppositie. Gelet op de overeenkomst, die Joost Arents sloot met Open VLD en Samen, zal hij voortaan zetelen als onafhankelijke. Hij heeft zichzelf buiten de partij geplaatst door in te gaan tegen het eerder afgesproken partijstandpunt. Aangezien enkel Joost een overeenkomst heeft getekend, geldt deze maatregel enkel voor hemzelf en niet voor Kurt Van Den Driessche of Marc Ost. Als zij Joost Arents volgen, nemen zij vrijwillig ontslag.”

Kurt Van Den Driessche zou normaal gesproken Joost Arents na drie jaar als schepen opvolgen. “Dan zijn er twee mogelijkheden. Ofwel volgt hij hem effectief op en dan zal ook hij zetelen als onafhankelijke. Ofwel volgt hij hem niet op en dan blijft hij binnen onze partij. De keuze is aan hem.”

Maar die keuze is normaal gesproken pas binnen drie jaar aan de orde. En in politieke termen is dat een zee van tijd, waarin geesten kunnen rijpen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons