Ninove 04 Jun 2020 - 07u31
Overcast Clouds
20.36°C

Peter Timmermans: “Je moet naar de mensen luisteren. Dat is verandering brengen”

28 december 2018

NINOVE – Peter Timmermans wou ons spreken. De avond voordien had het partijbestuur Joost Arents uit de partij gezet. Peter is er het hart van in, hoe het de laatste week met de N-VA is gelopen. Hij vertelde ons zijn bevindingen, fris van de lever en het hart op de tong.

Peter Timmermans was lijstduwer voor N-VA tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. “Als lijstduwer heb ik ondervonden dat wij gemanipuleerd werden door bepaalde personen uit het N-VA-team. Wij werden het zwijgen opgelegd, zodat zij op hun gemak hun ding konden doen. We konden onze eigen inspiratie niet behartigen want we werden telkens teruggefloten. We wilden zelf geen andere partijen in verlegenheid brengen maar wel ons ding doen.“

Dit zou volgens hem meer zijn gegaan over rechten en plichten ten opzichte van de Ninovieter en de inwijkeling. “Daarmee heeft Guy D’Haeseleer zijn campagne gewonnen. Ik had het zeer goed voor met de stad Ninove en ik zou ervoor gezorgd hebben dat er verandering kwam. Ik had dan wel veel meer steun bekomen van de kiezer zonder iemand iets in de weg te leggen.”

Maar hij kon niet zijn initiatieven ontwikkelen. “Ik blijf de man van de dialoog. Achter de schermen kon ik voor vele Ninovieters iets betekend hebben, maar die droom is me afgepakt. Over mijn toekomst bij deze partij, daarover moet ik nog een paar nachtjes slapen. Want wat ik aan de mensen heb verteld komt uit de mond van de N-VA-kopstukken.”

Eén ding wil hij nog kwijt: “Ik heb altijd kunnen rekenen op de steun van de voorzitter Johan Soetaert en Karolien De Roose. Zij is een geboren politica met het hart op de juiste plaats, die het ook nog ver kan schoppen. Mijn gezegde is: je moet naar de mensen luisteren, naar hun noden; dan kan je voor een oplossing zorgen. Dat is verandering brengen!”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons