Ninove 29 May 2020 - 12u19
Clear Sky
10.04°C

Mars voor democratie: een beeldverslag

04 januari 2019

Ninove – Donderdag 3 januari 2019 had de ‘Mars voor democratie’ plaats, een betoging georganiseerd door Schild & Vrienden en Voorpost. De aanleiding: de gevormde coalitie tussen Open VLD, Samen en Joost Arents als onafhankelijke.

Voorafgaand aan de installatie van de nieuwe gemeenteraad stapte een ‘Mars voor democratie’ door Ninove. Niet alleen Ninofmedia volgde deze betoging (en de daaropvolgende installatievergadering), ook de regionale en de nationale pers waren prominent aanwezig.

Vorige week viel op 26 december immers een klein bommetje binnen de Ninoofse politiek. Toe raakte bekend dat Joost Arents - lijsttrekker bij NVA - als onafhankelijke een coalitie tussen Open VLD en Samen mogelijk maakte. Arents zette met zijn beslissing meteen Forza Ninove buitenspel, wat voor heel wat ongenoegen zorgde bij haar kiezers.

Toch was niet Forza Ninove zelf de organisator van deze mars, maar Voorpost en Schild & Vrienden, onder leiding van Luc Vermeulen en Dries Van Langenhove. Ninove werd bij deze gebombardeerd tot een symboolstad. Het stadsbestuur kreeg het verwijt dat ze geen rekening houdt met de stem van de burger.

Live verslaggeving

Er was een aanzienlijk aantal betogers en Ninofmedia ging live. Deze livestream ging niet over rozen, er waren een aantal technische problemen. Het blijkt nu dat de oorzaken hiervan niet enkel bij onze installatie lag. Maar toch onze oprechte excuses. Niettegenstaande bepaalde berichten en insinuaties op sommige sociale media hebben wij niet de grootse middelen, waarover de mainstream professionele media beschikken. Wat niet wegneemt dat Ninofmedia bestaat uit mensen met een hart voor Ninove, ongeacht welke politieke kleur onze stad ook mag hebben. Wij zijn en blijven een team dat jullie, onze volgers, zoveel mogelijk op de hoogte wil houden van wat er leeft in onze stad.

Een klacht, die we donderdagavond van betogers meermaals te horen kregen, was dat de media "links en niet neutraal zijn". Wij hebben al meermaals mogen/moéten ervaren dat sommige mensen ons dan eens als links, anderen ons dan weer als rechts bestempelen. Maar wij willen nogmaals duidelijk stellen: ons enige doel is jullie, alle Ninovieters, het nieuws uit onze streek te brengen, vanuit ons hart maar met zin voor een zo correct mogelijke verslaggeving. De Ninovieters zijn volgens ons zelf oud, stout en wijs genoeg om daaraan hun eigen interpretatie te geven.

Zie hierbij dan een compilatie van de ‘Mars voor democratie’.

BDB

Foto's: Niels Hemmerijckx

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons