Ninove 04 Jun 2020 - 07u52
Overcast Clouds
20.36°C

Karolien De Roose (N-VA): "Consequent kiezen voor de oppositie was onze afspraak"

05 januari 2019

NINOVE – Het zit Karolien De Roose (N-VA) nog altijd hoog dat haar voormalige partijgenoot en lijsttrekker Joost Arents koos voor een coalitie met Samen en Open VLD en niet voor de afgesproken oppositie. Hij was haar kop van Jut en ze trok alle registers open om hem dat in te peperen.

“De manier waarop Joost zijn plannetje heeft uitgevoerd, kan hij deontologisch nooit verkopen. Hij negeert straal de richtlijnen van de nationale partijtop, hij houdt niet de minste rekening met al onze hardwerkende partijleden en op een achterbakse en eigengereide manier omzeilt hij alle regels van het fatsoen. Vertrouwen en eer en geweten zijn ook in de politiek basisbeginselen, die wij in onze jeugd door onze opvoeding hebben meegekregen. Blijkbaar heeft mijn ex-collega zijn eigen wereldje opgebouwd. Ninove kent nu Joost Arents en hijzelf zal de Ninovieters nog beter leren kennen.”

Toch wenste zij – weliswaar met gemengde gevoelens – burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) en haar ploeg een vruchtbare ambtstermijn toe. “Aan deze kant van het halfrond zal ik, samen met 15 wakkere Forza-mensen, al de politieke debatten en werkzaamheden op de voet volgen. Mijn politieke leefregels wijken wel wat af van die ‘groep van 15’, maar ik wil geen onenigheid.”

Consequent

“Op 14 oktober heeft de kiezer beslist om de N-VA opnieuw naar de oppositiebank te sturen. Wij hebben dat begrepen en aanvaard. ‘Consequent kiezen voor oppositie’ was onze afspraak. En afspraken moet je nakomen. Wie dat negeert kan nooit meer met opgeheven hoofd door de Ninoofse straten flaneren.”

“Wij van N-VA kijken met spanning uit naar de toekomst. Ik verwacht af en toe storm op zee, maar hoop regelmatig wel eens op een gezonde wandeling door het park. Tenslotte zitten wij hier allemaal voor hetzelfde doel: van onze stad een plaats maken om fier op te zijn, waar verandering en transparantie onafgebroken een groot accent moeten krijgen. En wil Ninove echt ‘de wijste der steden zijn’, dan zal daar eendrachtig en nog hard moeten worden voor gewerkt.”

Haar slotwoorden waren voor haar ex-partijgenoot. “Joost, ik maak nog één ding duidelijk: wat je ook presteert in je ambtstermijn, doe dit nooit in naam van de N-VA. Dat zal ik doen, met de steun van al mijn partijgenoten.”

Wij geven hierbij de integrale versie van haar speech.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons