Ninove 25 May 2020 - 17u44
Scattered Clouds
16.51°C

“Alle kleuren van de regenboog”

03 februari 2019

NINOVE – Stijn Vander Elst (Open VLD) kreeg het tijdens de gemeenteraad van 31 januari danig op de heupen. Rudy Corijn (Forza) en diens partijgenoten rekenden herhaaldelijk voor dat de huidige meerderheid van Open VLD, Samen en Joost Arents (Onafh.) geen meerderheid heeft en dus de Ninovieters niet vertegenwoordigt. Dat liet het nieuwbakken blauwe raadslid niet over zijn kant gaan.

Nee we citeren in de titel hierboven niet K3 en het was tijdens de gemeenteraad eerder ‘tand om tand’ en ‘oog om oog’ dan ‘hand in hand, oog in oog’. De aanleiding voor het verbale robbertje armworstelen was de sneer van Rudy Corijn naar het ‘minderheidskabinet Tania II’. “Jullie hebben 49,3 % van de kiezers, wat wil zeggen dat 50,7 niet voor deze coalitie heeft gestemd.” Heel het debat lang kwamen staaltjes van dergelijke 'Hollandse rekenkunde' naar voor om toch maar te bewijzen wie nu de echte meerderheid had.

Stijn Vander Elst diende hem van antwoord: “Andere partijen hebben ook het recht om vertegenwoordigd te zijn. Alsof wij niet van en voor Ninove zijn. Jullie hebben ook geen meerderheid. En jij hebt alle kleuren van de regenboog met alle partijen die je al hebt afgelopen.”

Respect

De sneer van Guy D’Haeseleer als zou hij als tweede opvolger twee partijgenoten hebben voorbijgestoken om zelf te zetelen, pikte hij evenmin. “Ik heb geen enkele mens opzijgezet. Gina (Fonteyn) kon niet zetelen en André (Van Den Steen) heeft zelf beslist zijn mandaat aan mij te laten. Iemand in uw fractie is evenmin rechtstreeks verkozen. Ze zit naast u en is hier omdat iemand anders van uw lijst niet mocht zetelen. Het enige wat ik vraag is respect voor elke verkozene.”

De Open VLD heeft er alvast een goed debater bij en de oppositie een sterke uitdager.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons