Ninove 04 Jun 2020 - 09u06
Lichte regen
14.22°C

Groene campagnebus deed Ninove aan

28 februari 2019

NINOVE – De lokale afdeling van Groen met schepen Wouter Vande Winkel en voorzitter Yves de Roder trapte gisteren de verkiezingscampagne af. De topkandidaten Elisabeth Meuleman en Fourat ben Chikha (Vlaams Parlement) en Petra De Sutter kwamen met hun groene bus langs.

De elektrische campagnebus van Groen hield halt in Ninove voor een pre-electorale campagne. Europarlementslid Petra De Sutter: “Het huidige politieke klimaat zet mensen echt tegen elkaar op en de tegenstellingen tussen de partijen worden ook onderling aangescherpt. Die mentaliteit willen we met Groen doorbreken en daarom leggen we in de pre-campagne de nadruk op wat mensen met elkaar verbindt, niet wat hen verdeelt.”

“De partij zit echt op een kantelpunt in haar bestaan,” vertelde Elisabeth Meuleman. “De mate, waarin zich dat ook in de verkiezingsuitslag vertaalt, zal ook onze kracht in het parlement bepalen.”

Vanuit Ninove zullen zowel BSCD-lid Jordy De Dobbeleer (federaal) als Wouter Vande Winkel (Vlaams) kandidaat zijn. Vande Winkel benadrukt het belang van deze verkiezingen voor Ninove: “Iedereen weet dat de Denderstreek structureel ondergefinancierd is, al jarenlang. Ninove moet het elk jaar opnieuw en al 16 jaar lang met 2 miljoen euro per jaar minder doen dan gelijkaardige steden. Met het stadsbestuur gaan we een aanpassing van dat systeem vragen, maar ook een concreet pakket aan maatregelen voorleggen aan zowel de federale als de Vlaamse regering voor de komende bestuursperiode. De uitslag in mei wordt dus heel belangrijk voor onze stad.”

We haalden de Vlaamse, federale en lokale kopstukken voor onze micro en vroegen terloops ook nog naar enige verduidelijking van het Groen-standpunt inzake het onverdoofd slachten.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons