Ninove 31 May 2020 - 06u19
Clear Sky
15.05°C

"Voorzie meer zonnepanelen op het Sociaal Huis-Huis De Cooman."

27 mei 2019
"Voorzie meer zonnepanelen op het Sociaal Huis-Huis De Cooman."

NINOVE – “39 zonnepanelen voor het hele Sociaal Huis-Huis De Cooman, dat is belachelijk weinig voor een dakoppervlakte van 1.500 m²”, vond Renaat Raes (Forza Ninove) tijdens de OCMW-raad van 23 mei jongstleden. “Een jaar geleden beloofde de OCMW-voorzitter om daar voldoende zonnepanelen te voorzien. Een doorsnee woning heeft er al 20 of meer.”

Lieven Meert (Samen), die toen OCMW-voorzitter was, moest hem daarin bijtreden. “Jij vroeg er inderdaad voor het sociaal huis-Huis De Cooman en ik heb toen de opdracht gegeven. Of die 39 geplande zonnepanelen voldoende zijn? Als er meer kunnen komen en ze nuttig zijn, graag. Het zou goed zijn dat de stad dit nakijkt.”

Volgens milieuschepen Wouter Vande Winkel (Samen) kan de stad een quickscan van alle stadsgebouwen laten uitvoeren door Fluvius. “We zullen daar zeker op inschrijven voor het hele patrimonium. Ook SOLVA heeft een gelijkaardig project.”

Een van de redenen voor het beperkt aantal zonnepanelen kunnen de opstaande dankranden zijn van de genoemde gebouwen, aldus cultuurschepen Henri Evenepoel (Open VLD). “Daardoor heb je meer slagschaduw en dus minder benuttingsmogelijkheden en minder capaciteit.”

Al drong Lieven Meert voor het Sociaal Huis-Huis De Cooman toch aan op een “quick-quickscan.”

“Jullie plannen in de toekomst windmolens”, gaf Renaat Raes nog mee. “Wanneer zullen die er ooit komen? Terwijl je onmiddellijk rendement kunt hebben van voldoende zonnepanelen.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons