Ninove 03 Jun 2020 - 19u43
Overcast Clouds
20.36°C

Alle gemeenteraadsleden krijgen een tablet

26 september 2019
Alle gemeenteraadsleden krijgen een tablet

NINOVE – Het college van burgemeester en schepen keurde de aankoop goed van tablets en toebehoren voor alle gemeenteraadsleden. Ze zullen deze gebruiken tijdens de zittingen van de gemeenteraad.

De aankoop van de tablets en toebehoren voor de gemeenteraadsleden kost € 37.156,17 (incl btw). Daarbij komen nog € 7.310,08 (incl. btw) voor de software en € 609,72 voor de licenties van Office en Windows

Schepen van ICT en digitalisering Joos Arents (Onafh.). “De tablets zijn besteld. Zodra deze toekomen gebeurt de configuratie. De fractievoorzitters, de voorzitter en ikzelf zullen als piloot optreden voor het gebruik van de tablets tijdens de gemeenteraad.”

Het is de bedoeling dat elk gemeenteraadslid vanaf 01 januari 2020 over een tablet beschikt. “Op die manier kan de papieren versie van de agenda definitief verdwijnen. Dat vergt heel wat minder organisatie: geen kopieën, er is geen bundeling meer nodig per raadslid, we moeten de agenda’s niet meer laten bezorgen in de persoonlijke brievenbus van het raadslid. Met andere woorden: wij verkleinen hiermee ook de ecologische voetafdruk van de gemeenteraad.”

Ninove volgt met deze digistalisering een evolutie, die in andere gemeenten al een tijd bezig is.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons