Cannot get Ninove location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Ninove uitgekozen om mee te werken aan een interactief spel

02 juni 2017

De stad Ninove werd naast Diest, Maasmechelen en Bornem geselecteerd voor de projectoproep ‘My Future, Our Society’ van de Stichting P&V voor de ontwikkeling van het interactief spel [email protected]


Het spel

[email protected] is een interactieve bevragingstool waarin de vraag centraal staat wat jongeren zouden doen indien zij de burgemeester van hun stad zouden zijn. Met digitale tablets trekken ze op missie door de stad en komen ze in contact met verschillende lokale diensten en organisaties. Elke missie die de jongeren goed uitvoeren, levert hen een fictief bedrag op dat ze op het einde van het spel kunnen investeren in hun eigen voorstellen. Aan dit spelgedeelte worden daarnaast ook workshops en nabesprekingen gekoppeld die verder ingaan op wat de jongeren juist willen en dit in rechtstreekse dialoog met de stadsadministratie.


Doel

Bedoeling is om jongeren ervan bewust te maken dat ze via collectieve actie persoonlijke problemen kunnen oplossen of eigen wensen kunnen verwezenlijken. Het uiteindelijke doel is een co-creatie door stad en jongeren. Jongeren kunnen zo iets heel concreet realiseren. De stad faciliteert daarbij, maar leert tegelijk wat de jeugd wil en vooral ook waarom.

Alle geselecteerde projecten krijgen subsidies om gedurende anderhalf jaar de plannen te realiseren.

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons