Ninove 07 Jun 2020 - 08u45
Overcast Clouds
11.48°C

Ninove uitgekozen om mee te werken aan een interactief spel

02 juni 2017

De stad Ninove werd naast Diest, Maasmechelen en Bornem geselecteerd voor de projectoproep ‘My Future, Our Society’ van de Stichting P&V voor de ontwikkeling van het interactief spel [email protected]


Het spel

[email protected] is een interactieve bevragingstool waarin de vraag centraal staat wat jongeren zouden doen indien zij de burgemeester van hun stad zouden zijn. Met digitale tablets trekken ze op missie door de stad en komen ze in contact met verschillende lokale diensten en organisaties. Elke missie die de jongeren goed uitvoeren, levert hen een fictief bedrag op dat ze op het einde van het spel kunnen investeren in hun eigen voorstellen. Aan dit spelgedeelte worden daarnaast ook workshops en nabesprekingen gekoppeld die verder ingaan op wat de jongeren juist willen en dit in rechtstreekse dialoog met de stadsadministratie.


Doel

Bedoeling is om jongeren ervan bewust te maken dat ze via collectieve actie persoonlijke problemen kunnen oplossen of eigen wensen kunnen verwezenlijken. Het uiteindelijke doel is een co-creatie door stad en jongeren. Jongeren kunnen zo iets heel concreet realiseren. De stad faciliteert daarbij, maar leert tegelijk wat de jeugd wil en vooral ook waarom.

Alle geselecteerde projecten krijgen subsidies om gedurende anderhalf jaar de plannen te realiseren.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons