Ninove 20 Aug 2018 - 03:29
Bewolkt
18°C

Wielervrienden De Foxen: “Kermiskoersen organiseren wordt steeds moeilijker”

11 juni 2017
Wielervrienden De Foxen: “Kermiskoersen organiseren wordt steeds moeilijker”

Wielervrienden De Foxen uit Aspelare organiseren dit jaar maar een dag koers in plaats van de gebruikelijke twee dagen. “Kermiskoersen organiseren wordt steeds moeilijker”, zeggen de organisatoren. Op kermismaandag 19 juni rijden de U23-beloften.

“Het is steeds moeilijker om geëngageerde bestuursleden te vinden en om het financieel allemaal te kunnen bekostigen. We zijn op zoek naar jonge bestuursleden”, zegt schepen van Lokale Economie Alain Triest (Open VLD). “Daarnaast wordt het in het algemeen steeds moeilijker voor organisatoren van lokale kermiskoersen. De nodige sponsoring binnenhalen wordt lastiger, maar ook het administratieve takenpakket dat kleine clubs zoals wij moeten vervullen voor de organisatie van deze kermiskoers wordt elk jaar groter. Daarnaast merken we ook dat het aantal toeschouwers vermindert door onder andere het overaanbod aan andere activiteiten.” Hij slaakt een noodkreet. “Organisaties als deze stimuleren de samenhorigheid in een kleine dorpskern als Aspelare. We hopen dat de koers kan standhouden en dat we kunnen rekenen op steun.”

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons