Ninove 07 Jun 2020 - 02u58
Overcast Clouds
11.48°C

Succesvol eerste deel van feestjaar bij karateclub Hiryu-Ninove

07 juli 2018
Succesvol eerste deel van feestjaar bij karateclub Hiryu-Ninove

NINOVE – Karateclub Hiryu viert dit jaar zijn 20ste verjaardag met tal van evenementen. De clubverantwoordelijke en hoofdlesgever Frank Van de Mergel zorgde voor een extra klapper. Hij behaalde zijn 5de DAN JKA, de eerste ooit in Ninove.

Het begon in oktober 1998 toen enkele ondernemende karateka’s het de moeite vonden om het karate in Ninove flink op te waarderen. Zo ontstond Hiryu, die karate onderwijst volgens de richtlijnen van de Japan Karate Association. De club groeide gestaag, is inmiddels op provinciaal en nationaal niveau een begrip en organiseerde meermaals provinciale en Vlaamse kampioenschappen.

Hiryu telt momenteel een 80 leden, waaronder inmiddels 18 actieve zwarte gordels. Het is een goed gestructureerde club met een trainersteam van 8 trainers, de meeste gediplomeerd door Sport Vlaanderen. Voor de jeugd zijn er steeds 3 trainers en telkens 2 voor de volwassenen. De filosofie van de club is: iedereen karate aanleren op zijn/haar niveau, ongeacht leeftijd (vanaf 6 jaar), geslacht of afkomst. Het is absoluut geen verplichting om deel te nemen aan wedstrijden, maar wie dit wil krijgt een specifieke training. Zo heeft de club dit jaar opnieuw een vertegenwoordiging in de nationale ploeg (Gaëlle De Cuyper slaagde in de toegangsproeven) en behaalden ze knappe prestaties op diverse wedstrijden.

4de en 5de Dan

Het feestjaar begon al goed met Dimitri Beeckman die in 2017 zijn 4de Dan JKA behaalde op de internationale stage van Gent voor een jury van Japanse lesgevers. Later dat jaar behaalden nog 3 mensen hun zwarte gordel.

De kers op de taart kwam vorige week toen clubverantwoordelijke en hoofdlesgever Frank Van de Mergel zijn 5de DAN JKA behaalde op de stage in Gent na een jaar van intense voorbereiding. Hiermee is hij de eerste 5de Dan karate ooit in Ninove!

En dat het niet allemaal karate is dat de klok slaat in de club, bewijzen de organisaties van o.a. een clubfeest, een nieuwjaarsdrink, een familiedag, een zwemnamiddag enz.

Het nieuwe seizoen start op 04 augustus. De eerste trainingen zijn gratis en er is geen instapperiode.

Info: www.kc-hiryu.be of op de facebookpagina van Hiryu Ninove.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons