Ninove 05 Jun 2020 - 06u57
Broken Clouds
9.63°C

Wielerclub Denderclub Ninove is koninklijk

16 juli 2018
Wielerclub Denderclub Ninove is koninklijk

NINOVE – Voortaan mag 'Wielerclub Denderclub vzw' zich koninklijk noemen. Voorzitter Pascal Carael en zijn team voelen zich dubbel gemotiveerd voor hun 76ste ‘Grote Prijs Beeckman-De Caluwé”, donderdag 19 juli a.s.

De wielerclub mocht vorig jaar 75 kaarsjes uitblazen. Voorzitter Pascal Carael herinnert zich nog zijn eerste kennismaking met de club, 38 jaar terug. “Het was indertijd de gewoonte dat de kinderen van kleins af aan meegingen naar de organisaties waarin hun ouders actief waren. Mijn vader was toen voorzitter van die vereniging en het was dus logisch dat ik hem volgde. Als 16-jarige ben ik volwaardig lid geworden van 'Wielerclub Denderclub Ninove'. Ik heb indertijd van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond mijn eremedaille van 25 jaar lidmaatschap mogen ontvangen.”

Koninklijk

Dat hij als voorzitter in de voetsporen van zijn vader zou treden, was haast een certitude. “Ik kon dan ook niet anders dan na een clubgeschiedenis van 75 jaar de koninklijke titel voor onze vereniging aan te vragen. Daar is een heel jaar correspondentie en mediaverkeer mee gepaard gegaan. Vorige week heb ik de bevestiging gekregen van het hof. Op de nationale feestdag mag ik het predicaat koninklijk afhalen bij de Oost-Vlaamse gouverneur in Gent. Ik ben terecht fier dat we deze titel mogen in ontvangst nemen.”

Pascal Carael heeft jaren meegeholpen in de organisatie van de wielerwedstrijd. “Ik heb het vak geleerd van de toenmalige secretaris Roger Van De Velden zaliger. Ondertussen ben ik al 23 jaar voorzitter van de vereniging die deze ‘Grote Koers van ’t Stad’ mag organiseren. Het is dank zij het bestuur en alle mensen die er ooit deel van uitmaakten, dat 'Wielerclub Denderclub Ninove' zo succesvol is gebleven. En wielerliefhebbers weten dat: op onze erelijst pronkt menig kampioen. Het jaar kan voor mij als voorzitter niet meer stuk en onze koers moet eigenlijk nog beginnen”

De koers

De 76ste editie van de ‘Grote Prijs Beeckman-De Caluwé’ heeft plaats op donderdag 19 juli. Start en aankomst zijn voorzien op de Onderwijslaan. De renners zetten om 14 uur aan voor een wedstrijd van 166 km, gespreid over 13 ronden in Ninove, Meerbeke, Denderwindeke, Pollare en terug Ninove. "Ik nodig iedereen uit om samen met alle Ninovieters de 'Grote Koers van 't Stad' te komen bijwonen. Je kan aan de aankomstzone en omgeving jouw favoriet gratis komen aanmoedigen in de gezellige kermissfeer van weleer. Traditiegetrouw beloven wij er een gezellige wielernamiddag van te maken."

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons